Magabiztos győzlemet aratott otthon a Valdor Szentes

Létrehozás: 03/14/2022 - 20:41
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Valdor Szentes a Tatabányát fogadta az első osztályú női vízilabda bajnokság 16. fordulójában. A két csapat utóbbi mérkőzésein általában szoros eredmény született, így a közönség joggal számíthatott egy küzdelmes mérkőzésre.

Matajsz Márk csapata jelenleg a hatodik helyet foglalja el a tabellán és ha minden jól megy, akkor az alapszakasz végén akár az ötödik helyért is játszhat az Egerrel. A Valdor Szentesnek tehát minden pontszerzési lehetőséget meg kell ragadnia, egyetlenegy meccset sem vehet félvállról. A hazai csapat nem is tette legutóbbi meccsén, így már két és fél perc elteltével a Szentes 18 éves, holland játékosa, Noa de Vries megszerezte a vezetést. Ez a gól lélektanilag nagyon fontos volt a Szentes számára, hiszen az előző, Dunaújváros elleni mérközésen nagyon kevésszer találtak be az ellenfél hálójába. A második negyed elején már 3-0 volt az állás a házigazdáknak és úgy tűnt, hogy a Tatabánya nem igazán találja meg az ellenszert a szentesiek szoros emberfogásra, lefordulásokra, illetve keresztbeúszásokra épülő játékára. Noa de Vries így 4-0-ra tudta növelni a Szentes előnyét. Fél perccel később azonban büntetőt fújtak a hazai csapattal szemben, így Rajna Enikő megszerezette a Tatabánya első találatát (4-1).

Túlzás nélkül állítható, hogy a gól kapcsán vérszemet kaptak a vendégek, akik felvették a Szentes által diktált iramot és egyre többször veszélyeztették Füsti Molnár Janka kapuját. A vendégek legjobb teljesítményét ekkor Rajna Enikő és Zantleitner Noémi nyújtotta, róluk kapták ugyanis a házigazdák a legtöbb kiállítást, illetve ők voltak azok, akik lövésekkel a leginkább veszélyeztették a Szentes kapuját. A hazai csapat ennek ellenére meg tudta őrizni az előnyét és a félidőben már 7-3 volt a mérkőzés állása.

A meccs második felében a Valdor Szentes nagyobb fokozatra kapcsolt és nemcsak a megúszásokra, hanem a felállt védelem elleni támadásokban is jeleskedett. Így mindkét negyedben 5-5 góllal tudta növelni az előnyét és végül 17-7-re legyőzte a Tatabányát. A Valdor Szentes magabiztos, látványos játékkal otthon tartotta a három pontot. Matajsz Márk tanítványai rendkívül sokat javultak a támadóidő optimális kihasználása terén, ugyanis a gyors megúszásoknak köszönhetően a türkizkék úszódresszes hölgyeknek több ideje maradt a felállt védelem kipasszolgatására, ezáltal pedig többször tudták "hibára késztetni" a Tatabánya játékosait. A hazaiaknál Kolarova Tamara szerezte a legtöbb gólt (5), de Mihály Kádár-Ildikó, Tóth Fruzsina, Noa de Vries, Hevesi Anita, Varga Viktória, Csiszár Mercédesz, Mácsai Kata Gréta és Dankina Viktoriia is betalált a Tatabánya kapujába.

"Egy rendkívül szimpatikus csapat ellen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Rengetegszer játszunk velünk, ezek a mérkőzések a legtöbbször szoros eredménnyel zárultak. Most az elején sikerült egy nagyobb előnyt felépítenünk, majd feljebb zárkóztak, végül magabiztosan nyertünk. A célunk teljesítettük, megszereztük a három pontot. További sok sikert kívánok a Tatabányának" - mondta a mérkőzés végén Matajsz Márk a Valdor Szentes vezetőedzője.

"Gratulálunk a Szentesnek, titkon azért egy szorosabb mérkőzésben reménykedtünk. Sajnos a múlt heti formát nem sikerült átmenteni erre a mérkőzésre, elől is körülményesek voltunk, mind hat-hatban, mind pedig emberelőnyben. Hátul pedig ami múltkor jól működött az most nem. Nyilván ezúttal más kaliberő centerekkel volt dolgunk. Ma minden tekintetben jobban játszott a Szentes nálunk" - jegyezte meg a Zantleitner Krisztina, a Tatabánya (TVSE) vezetőedzője.

A Valdor Szentes pénteken a Szeged vendége lesz, míg a TVSE odahaza bizonyíthat a BVSC-Zugló ellen. Érdekesség, hogy született ebben a fordulóban egy meglepetés eredmény is, a Dunaújváros ugyanis 6-10-re legyőzte az FTC-Telekomot, ezzel átvette az E-On női vízilabda-bajnokság vezetését.

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter