Bravúros győzelmet ért el a Valdor Szentes

Létrehozás: 01/15/2022 - 22:26
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Bravúros játékkal, 15-6-ra győzedelmeskedett a Valdor Szentes az E-ON Női Országos Vízilabda-bajnokságban a Szeged SZTE ellen. A hazaiak a gólók többségét az első, illetve a harmadik negyedben termelték.

A szentesi gólvágók közül a csapat orosz légiósa, Dankina Viktoriia szerezte a legtöbb gólt (3), őt követte Hevesi Anita (2), Mihály-Kádár Ildikó (2) és Kövér-Kis Réka (2). A vendégek részéről pedig Tátrai Szonja volt a legeredményesebb, aki a szegedi találatok felét szerezte meg a csapatnak. A szegedi SZTE játéka a koronavírusos megbetegedések miatt egy darabig kérdéses volt, de végül nem döntöttek a halasztás mellett. 

„Olyan játékosok játszották végig a mérkőzést, akik három és fél hetes kihagyás után alig 2-3 napja kezdtek el edzeni. Tulajdonképpen mondhatnám azt, hogy sajnos nálunk napról-napra más és más játékos betegszik le. Kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni. Őszintén örülök, hogy ki tudtunk állni és gratulálok a lányoknak a sportszerű hozzáálláshoz. És még így is három negyeden keresztül tűrhető játékot tudtunk nyújtani” – nyilatkozta a mérkőzés után Varga Tamás, a Szeged SZTE vezetőedzője. 

Én elsősorban most tényleg annak örülök, hogy ez a mérkőzés összejött. Nyilván tudtuk azt, hogy milyen problémákkal küzd a Szeged, sajnos nekünk is volt részünk ebbe a tavalyi szezonban, bízom benne, hogy idén ez nem fog előfordulni. Én úgy érzem ez egy nagyon jó mérkőzés volt. Voltak nagyon jó dolgaink, illetve volt néhány hibánk is, kicsit olyan idény elei formában játszottunk. A lényeg számunkra a három pont volt és készülünk a szerdai Eger elleni mérkőzésre” – árulta el Matajsz Márk, a Valdor Szentes vezetőedzője. 

Az eredmény rendkívül fontos volt a Valdor Szentes számára, mivel a csapat jelenleg a 8. forduló után 12 ponttal a Tigra-ZF-Eger mögött, a hatodik helyen helyezkedik el a tabellán. A lányok viszont a következő fordulóban éppen Egerben fognak vendégeskedni, így kedvező eredmény esetén az ötödik helyre léphetnek fel a tízcsapatos bajnokságban. Az Eger elleni meccs ugyanakkor nemcsak emiatt ígérkezik izgalmasnak, hanem azért is, mert a Valdor Szentes karácsony előtt a magyar kupában játszott négyes döntőt a Tigra-ZF-Egerrel. Akkor a szentesiek végül büntetőpárbajjal veszítették el a mérkőzést, így most tálcán kínálkozik az alkalom számukra a revansra. 

(A fotó illusztráció és a szerző saját tulajdona)

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter