Közel járt a pontszerzéshez a Valdor Szentes

Létrehozás: 01/19/2022 - 23:58
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Szerdán a ZF-Tigra-Eger és a Valdor Szentes találkozott egymással a női országos vízilabda bajnokság 9. fordulójában.

 

A két csapat utoljára az E.ON női vízilabda kupa négyes döntőjében mérkőzött meg egymással tavaly karácsony előtt. Az a meccs döntetlen lett és végül az egriek jutottak a döntőbe miután megnyerték a Szentessel szemben a tizenegyespárbajt. Joggal élhetett tehát a szentesiekben a „visszavágás” gondolata, nem beszélve arról, hogy egy győzelemmel meg is előzhették volna riválisukat a tabellán. 

Ahogyan arra számítani lehetett a két csapat elképesztő elánnal esett egymásnak. A Szentes elszántáságát jól tükrözi, hogy rögtön az első percben sikerült megszerezni a vezetést Noa dr Vries lövésének köszönhetően. A házigazdák válaszára közel 4 percet kellett várni, amikor Jancsó Patrícia révén sikerült egyenlítenie az Egernek. A vendégek aztán emberelőnyből vették át a vezetést ismét Dankina Viktoriia jóvoltából (1-2). Bár erre is érkezett egri válasz, ezt a negyedet 2-3-as gólaránnyal sikerült zárnia a Szentesnek egy büntetődobásnak köszönhetően. 

Ez a büntető kimaradt a Szentes részéről 

A második negyedben aztán beindult az egri gólhenger: Borsi Ilona, Jancsó Patrícia és Dobi Dorina is betalált így az Egernek sikerült megfordítania a mérkőzést, hiszen 5-3 volt ekkor a meccs állása. A harmadik negyedben a Szentes sikeresen rendezte az egyébként általában nagyon jól működő védekezését és mindent megtett azért, hogy ledolgozza a hátrányát. A négyes döntőt idéző,  kiegyenlített küzdelmet jól tükrözi, hogy mindössze 1-1 gól esett mindkét oldalon. Aranyi Réka látványos védésekkel és precíz, illetve pontos indításokkal segítette a csapatát. A Valdor Szentesnek elől ugyanakkor nem volt szerencséje, a lövések vagy kapufára mentek, vagy kicsivel a kapu mellett süvítettek el. Az egriek pedig meglehetősen agresszíven védekeztek hátul, de egy-két szép labdaszerzéssel a szentesieknek sikerült szép támadásokat vezetniük. 

Az erőviszonyok a negyedik negyedben is kiegyenlítettek maradtak, de Dankina Viktoriia, Tóth Fruzsina, Kolarova Tamara még az utolsó percekben is komoly veszélyt jelentett az egriek kapujára. A mérkőzést végült a ZF-Tigra-Eger nyerte meg 7-5-re. A Valdor Szentes játékosai mindent megtettek az egyenlítésért és egyáltalán nem álltak messze attól, hogy legalább egy ponttal távozzanak Egerből. A hazaiak ugyanakkor láthatóan megerősödtek a kupa győzelem óta, így az sem kizárt, hogy tavasszal sikerül borsot törnie a jelenleg dobogós helyen lévő csapatok orra alá. A Valdor Szentes pedig továbbra is egy szimpatikus, masszív védelemmel és kreatív támadójátékkal rendelkező fiatal csapat, amelynek van keresnivalója a nagyok között. Nemcsak itthon, hanem külföldön is, ahogyan azt a Duna Liga is mutatja. 

Aranyi Réka Rebeka pontos hosszúindításokkal is segítette a csapatát 

Gratulálok az Eger győzelméhez. A soproni kupaelődöntőhöz hasonló, brusztos mérkőzést játszottunk. A helyzet kihasználásunk botrányos volt, a kapott emberelőnyöket és az ötméterest kihagytuk. Betömörültünk a centerek elé, akiket nem tudtunk megjátszani. Sokat hibáztunk és a visszazárások sem sikerültek jól. Pontért vagy pontokért érkeztünk Egerbe, de nincs időnk keseregni, szombaton újabb rangadó vár ránk Budapesten. Rengeteg helyezkedési hibát vétettünk, amikor öt-tíz centiméter hiányzott, hogy odaérjünk a lövőre. Ezeket biztosan kielemezzük a videó alapján. Sajnos a szerencse is elkerült bennünket, amiért meg kell küzdeni. Az akarattal nem volt gond, de ma ebben sajnos csak ennyi volt” – jegyezte meg Matajsz Márk a mérkőzés után. 

A Valdor Szentes szombaton 18.30-tól a III. ker. TVE vendégeként folytatja a bajnokságban.

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter