Küzdelmes meccset vívott egymással a Valdor Szentes és a BVSC

Létrehozás: 02/10/2022 - 12:07
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A BVSC elhozta a Valdor Szentes otthonából a 3 pontot az E.On női első osztályú vízilabda-bajnokság 12. fordulójában. A Kurca-parti város lányai azonban derekasan helyt álltak és akár még szorosabb eredmény is születhetett volna.

Nem volt könnyű helyzetben a Valdor Szentes, mivel Matajsz Márk, a csapat edzője nem lehetett ott a lányok mellett, mert a győri mérkőzésen piros lapot kapott, ezért eltiltását töltötte. Helyettesítését a Szentes egykori játékosa, a 2005-ben világbajnoki címet szerző Brávik Fruzsina látta el a mérkőzés alatt. A meccs az első percben kifejezetten reménykeltően indult a Valdor Szentes számára. Bár a labdaelhozás a vendégeké volt, Kövér-Kis Réka szemfüles labdaszerzését követően Mihály-Kádár Ildikó szerezte meg a vezetést a hazaiak számára. A zuglóiak ezt követően gyorsan kiegyenlítettek Alaksza Dóra révén, de nem sokkal később a hazaiak orosz légiósa, Dankina Viktoriia talált be a BVSC kapujába. Ezt követően azonban több nagy szentesi helyzet is kimaradt: vagy kapufára, vagy a kapu mellé ment és a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A BVSC átvette a vezetést és 3-4-es eredménnyel fordulhatott a második negyedre.

A következő játékrészben nem sikerült fogást találnia a BVSC védelmén a Valdor Szentesnek és a vendégek egyre eredményesebb támadásokat vezettek a széleken. Emellett rendkívül agresszíven védekeztek, így a hazaiaknak nem sikerült "meccsben maradniuk", ezért a BVSC tovább növelhette az előnyét. A harmadik negyed már bíztatóbb képet mutatott a Valdor Szentes részéről, de labdafelhozatal időnként lassú volt, ezért többször a támadóidő utolsó másodperceiben, mondhatni kényszerből kellett eldobni a labdát, amit a vendégek kapusa rendre hárítani tudott. Hozzá kell tenni: a BVSC-nél hiba nélkül működött a védelem, a szentesi lövések többször elakadtak a blokkokban.

Az utolsó negyedben egy kissé felbillent a játék képe, egy támadásnál nem tudni miért, a vendégek kapusa teljesen felúszott a Valdor Szentes kapuja elé, de ezt a körülményt kegyetlenül kihasználták a hazaiak és szépen ívelték be a labdát a vendégek üres kapujába. Túlzás nélkül állítható, hogy az utolsó negyedben a Valdor Szentes "visszajött" a meccsbe és eggyel több gólt is dobott a vendégeknél. A végeredmény 11-16 lett, így a BVSC vihette el a három pontot, de nincs miért szégyenkeznie a Szentesnek, mert az eredmény lehetett volna szorosabb is. A hazaiaknál a legtöbb gólt Mihály-Kádár Ildikó (4), míg a vendégeknél Farkas Tamara (5) szerezte.

A Kurca-parti város női vizilabdacsapata szombaton az FTC-Telekom vendége lesz. Ez szintén nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, hiszen a tabella első helyezettjével kell megmérkőzni, de Matajsz Márk tanítványai ez alatt a pár nap alatt "felszívhatják" magukat és képviselhetnek olyan játékerőt, mint mondjuk tavaly a négyes döntőben a későbbi kupagyőztes ZF-Tigra-Eger ellen. A hazaiak első és az utolsó negyedben mutatott játék határozottan bizakodásra ad okot, amire a Valdor Szentes építkezhet a zöld-fehérek ellen.

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter