A címvédő ellen szállt medencébe a Valdor Szentes a pontokért

Létrehozás: 02/16/2022 - 23:29
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Szorosra sikerült a Valdor Szentes programja az E.ON női országos vízilabda bajnokságban, mert a szombati FTC-Telekom után kedden az UVSE otthonában vendégeskedett. Az alapszakasz 15.fordulójának mérkőzése kifejezetten fontos volt a házigazdáknak.

A Hajós Alfréd uszodában sokan voltak kíváncsiak a két csapat játékára. Nem véletlenül, hiszen a Valdor Szentes már nem egyszer bizonyította a bajnokságban, hogy képes meglepetést okozni. A hazaiak viszont nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, ezért már az első negyedben totális erődemonstrációt tartottak. Rybanska duplája után Keszthelyi-Nagy is eredményes volt, így négy és fél perc után már 4-0-ra vezetett az UVSE. A Valdor Szentes védelme viszont az első negyed második felében feljavult és a vendégeknek sikerült 5-3-ra feljönniük, de a negyed végén még becsúszott egy gól (6-3). 

A második negyedben két góllal növelte előnyét az UVSE, de a harmadik negyedben végleg eldöntötték a találkozó sorsát ugyanis 7 gólt dobtak a hazaiak. A Valdor Szentes védelme a meccs ezen részében csak pislákolt, a hazaiak nem egyszer egy az egyben, közelről, tisztán lőhetetek kapura. A másik oldalon a szentesiek viszont brutális védőfallal találkoztak, az UVSE kapujában gyakran nemcsak a magyar válogatott kapusa, Magyari Alda tartózkodott, hanem számos esetben a mezőnyjátékosok is beálltak mellé blokkolni. A vendégeknek aztán a negyedik negyedre jelentősen feljavult a támadószekciója, annak ellenére, hogy az UVSE továbra is letámadást játszott, nem igazán akarta kiengedni a Szentest a saját kapuja elől. A vendégek két gólt is szereztek, de az UVSE sem hagyta magát, Aranyi Réka szemfüles védéseinek és labdaszerzéseinek köszönhetően a hazaiak mégsem tudták a helyzeteiket gólra váltani. Az UVSE 19-9-re nyerte meg a találkozót és jelenleg vezeti a bajnokságot.

A mérkőzés gólgyárosai között említendő Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE) és de Vries Noa (Valdor Szentes), mivel előbbi hat, utóbbi pedig 3 gólt szerzett a csapatának. "Hasonló volt a koreográfia ma, mint a BVSC és a Ferencváros ellen. Álmos kezdés után megkeményedett a védekezésünk, majd jó támadásainknak köszönhetően egy vállalható mérkőzés kerekedett a találkozónkból. Tökéletes meccs volt, hogy tanuljunk és fejlődjünk tovább, a tizenkilenc kapott gólon faragnunk kell lejjebb" - nyilatkozta a mérkőzés után Matajsz Márk, a Valdor Szentes edzője. Csapata a következő fordulóban Dunaújvárost fogadja majd.

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter