Gólzáporos győzelmet arattak Gurisatti Grétáék Szentesen

Létrehozás: 03/11/2022 - 00:43
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Hosszú, háromhetes kihagyás után játszhatott tétmeccset a Valdor Szentes a női vízilabda országos bajnokságban. A Kurca-parti város a bajnokság egyik esélyesét a Dunaújvárost fogadta a 15. fordulóban.

A vendégek játékerejét jól tükrözi, hogy tavaly benne voltak a női vízilabda kupa négyes döntőjében, emellett magyar válogatott játékosokkal is büszkélkedhetnek. Kedden, Szentesen például az Gurisatti Gréta is vízbe szállt a DFVE színeiben, aki Hollandiának 3 gólt dobott a legutóbbi Világliga-selejtezőn. Csapattársa, Horváth Brigitta ugyancsak betalált a hollandoknak, de a DFVE francia, illetve immáron magyar állampolgársággal is rendelkező centere, Geraldine Mahieu is játszott Hollandia ellen. A Valdor Szentes játékosainak meglehetősen gólerős ellenféllel kellett szembe néznie. A házigazdáknál több hiányzó is volt, részben betegség, részben pedig sérülés miatt, így Matajsz Márknak és csapatának alaposan fel volt adva a lecke.

Az első negyedben még úgy tűnt, hogy a Valdor Szentes partiban tud maradni a DFVE-vel: a labdaelhozás a Szentesé volt és egy perc elteltével Dankina Viktoriia, a hazaiak orosz játékosa lőhetett kapura, de mégis a vendégek szerezhették meg a vezetést Szilágyi Dorottya révén. Ezután Gurisatti Gréta (DFVE) veszélyeztette többször a szentesiek kapuját, de Füsti Molnár Janka ekkor még derekasan állta a dunaújvárosi lövéseket. Az első negyed végén aztán Horváth Brigitta növelte a vendégek előnyét (0-2), de még ekkor sem tűnt elveszettnek ez a meccs.

A második negyedben viszont kiszakadt a gólzsák és néhány perc leforgása alatt a Dunaújváros hét gólt dobott a Szentesnek. Holott rögtön a negyed elején Kátai-Benedek Hanna Beátának sikerült betalálnia a vendégek kapujába. A következő két negyedet már nyomasztó fölényben csinálta végig a DFVE, mert a Valdor Szentes játékosait felőrölte a folyamatos védekezés. A támadószekció nem találta a fogást a vendégeken, ezért a lövési kísérletek vagy mellé, vagy pedig kapufára mentek. Sokszor pedig a dunaújvárosiak egyszerűen lefülelték a szentesiek kereszt passzait. Természetesen arra is volt példa, hogy a DFVE kapusának Buis Sarah-nak kellett bravúrt bemutatnia, de neki jóval kevesebb dolga volt. A Valdor Szentes végül 2-16-ra kikapott otthon. A második, szépítő gólt Tyukász Anna szerezte a Szentes részéről a negyedik negyedben egy gyönyörű távoli lövésből. Az ellenfélnél viszont Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta volt a legeredményesebb, 5, 3, illetve 2 góllal.

Ez az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, de az igaz, hogy a papírforma szerint egyébként is a vendégek voltak esélyesebbek a három pontra. Szombaton a Valdor Szentes a Tatabánya ellen szállhat vízbe a pontokért.

Visegrádiak: 
Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter