Negyedikként végeztek Keszthelyi-Nagy Ritáék

Létrehozás: 04/05/2022 - 09:14
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
4. helyen végzett az UVSE a női vízilabda Euroligában: a magyar csapat a pireuszi négyes döntő vasárnapi helyosztóján 11-6-os vereséget szenvedett az olasz Padovától. A házigazda görög Olympiakosz a spanyol Sabadell legyőzésével megvédte a címét.

A Pireuszban zajló négyes döntő szombati napján az UVSE annak ellenére simán, 18-11-re kikapott a házigazda címvédő Olympiakosztól, hogy Keszthelyi-Nagy Rita a Final Fourok történetében Euroliga-rekordot jelentő kilenc gólt szerzett. A másik ágon a Padova úgy maradt alul a Sabadell együttesével szemben, hogy kis híján ledolgozta hatgólos hátrányát. A két csapat vasárnapi helyosztóján a magyar együttes egészen a harmadik negyed közepéig irányított, 5-3-ra vezetett, innentől kezdve azonban az olaszok sorozatban hat gólt lőttek. Az elhibázott UVSE-lehetőségek között számos fór, de még kettős emberelőny is volt.

Az UVSE a hajrában lehetetlen helyzetből, négygólos hátrányban (5-9) próbálkozva, a kapust is felküldve "mesterséges emberelőnnyel" küzdött, de nem volt esélye közelebb kerülni. A fináléban a házigazda Olympiakosz magabiztos, 11-7-es győzelmet aratott a Sabadell együttese felett, ezzel címét megvédve, összességében harmadszor hódította el a legrangosabb európai trófeát.

Női Euroliga, négyes döntő, Pireusz:
bronzmérkőzés:
Padova (olasz)-UVSE Hunguest Hotels 11-6 (2-2, 1-2, 2-1, 6-1)
------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi-Nagy, Rybanska, Ábel-Antal 2-2

Döntő: Olympiakosz (görög)-Sabadell (spanyol) 11-7 (4-1, 1-1, 3-3, 3-2)

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.