Kikapott a Dunaújváros a LEN-kupa elődöntőjében

Létrehozás: 03/26/2022 - 15:32
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Dunaújváros házigazdaként 12-8-ra kikapott a görög Etnikosz Pireusztól a női vízilabda LEN Kupa döntőjének pénteki, első mérkőzésén.

A pénteki mérkőzésen a Dunaújváros jól tartotta magát az első félidőben, és nyílt csatát vívott a válogatott olimpiai bronzérmes centerével, Parkes Rebeccával felálló Etnikosszal. A görög együttes aztán 3-1-re nyerte a harmadik negyedet, és onnantól kezdve végig kézben tartotta a találkozót. A magyar együttesből Garda, Gurisatti, Horváth Brigitta, Mahieu és Szilágyi volt eredményes a gólszerzésben.

Mindkét gárda egy-egy alkalommal nyerte már meg a LEN Kupát: a Dunaújváros 2018-ban, az Etnikosz Pireusz 2010-ben. A magyar csapat négyes döntőben diadalmaskodott, a görög együttes klasszikus oda-visszavágós párharcban. A Dunaújváros tavaly is pireuszi riválissal találkozott nemzetközi kupa fináléjában: az Euroligában az Olimpiakosszal szemben maradt alul küzdelmes összecsapáson 7-6-ra. Utóbbi görög együttes ezzel vágott vissza a 2018-as LEN Kupa-döntőben elszenvedett vereségért.

Forrás: MTI

 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink