Egészen közel jön hozzánk a Jamiroquai

Létrehozás: 02/10/2017 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Jó hírrel szolgálhatunk a magyar Jamiroquai rajongóknak, ugyanis nyáron egy színvonalas cseh fesztiválon adnak koncertet. Az acid jazz és a funky szerelmeseinek nem kell messze utazniuk, hogy találkozhassanak Jay Kay-el.


Nemrég Jamiroquai is felkerült arra az illusztris listára, amelyen az idei Colors of Ostrava zenei fesztivál fellépői szerepelnek. A dél-csehországi városkában, Ostravában minden éven megrendezedő eseményen már biztosan ott lesz még Norah Jones, a Nouvelle Vague, valamint az Imagine Dragons is. A kilencszeres Grammy-díjas Norha Jones ráadásul első alkalommal lép fel Csehországban, így a közönségnek ritka zenei élményben lehet része. 

Az 1992-ben alapított Jamiroquai-nak köszönhetően ugyanakkor számtalan újdonság is felcsendülhet a fesztiválon. Az együttes ugyanis nemrég jelentette be, hogy a nyolcadik studió albumukat jelentetik meg idén. Az "Automaton" névre keresztelt korong dalait Jay Kay írta, zenei megvalósításáról pedig Matt Johnson gondoskodott. Az ostravai fellépés azért is lehet fontos a hazai rajongóknak, mert a Jamiroquai turnénaptárában egyelőre nincs más közép-európai helyszín, a csehországin kívül. 

A Colors of Ostrava egy világzenei fesztivál, mely a rock, a soul, a dzsessz, a dance és pop műfajok kedvelőit egyaránt várja. A rendezvényt első alkalommal 2002-ben tartották meg, akkor még egy ipari kohókkal, bányával és vasgyárral körülhatárolt területen. A rendezvény 2012-ben új helyszínre, Dolní Vítkovice-be költöztették. A július 19-22. között megrendezendő fesztiválra már szép számban fogynak a jegyek, ugyanis a szervezők tájékoztatása szerint a legolcsóbb, 88 eurós jegyből már csak 500 darab áll rendelkezésre. Azok akik megváltották jegyeiket a fesztiválra ne felejtsék el, hogy a Cseh Államvasutak 50 százalékos kedvezményt biztosít a menetjegyek árából, a fesztiválbelépő felmutatása esetén. 

Nem sokkal a Colors of Ostrava fesztivál előtt, immáron negyedik alkalommal fogják megrendezni a Czech Music Crossroads nemzetközi zenei mustrát. A 2017. július 17-18. között tartandó eseményen a cseh mellett, lengyel, szlovák és magyar zenekarok bemutatkozására is lehetőség nyílik. A rendezvényen a világzene, a dzsessz, a népzene, valamint az új akusztikus zene képviselői léphetnek fel. 

Fotó: Matyas Tehuer

Kultúra: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.