Ezekkel az autókkal gyerekjáték a kutya- és kerékpárszállítás

Létrehozás: 03/28/2017 - 14:31
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A kombi autók továbbra is verhetetlenek, ha igazi kiránduló autót szeretne a család, de a nagyobb szabadidő autók, sőt a kisautók kínálatában is találhatunk olyan típusokat, melyek valódi társaink lesznek a szabadidő eltöltésében.

 

 A Duna Autó Zrt. összegyűjtött néhány modellt azok számára, akik autóvásárlás előtt álnak és olyan autót keresnek, amelyek tökéletesek a kutyás, illetve a kerékpáros kirándulásokhoz. 

A tavaszi idő beköszöntével sokan indulnak kirándulni autóval és gyakran a család házi kedvenceit valamint a kerékpárokat is magukkal viszik az útra. Egy jó tetőcsomagtartóval, vagy kerékpárszállító elemmel természetesen a legtöbb autóból ideális társat varázsolhatunk a biciklis kirándulásokhoz, azonban léteznek a piacon olyan modellek, melyek egyszerre többféle elvárásnak képesek megfelelni” – jegyezte meg Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója. 

 

Praktikus megoldások
A nagyobb szabadidőautókat kedvelők számára ideális választás lehet a Peugeot 3008, melyet az idei genfi autószalonon a 2017-es Év autójának választottak. A karakteres SUV közel 5 méter hosszú és 1,62 méter magas. „Csomagtere alapesetben 591 liter, de a hátsó üléssor lehajtásával 1670 literes rakteret kaphatunk. Mindez tovább növelhető a jobb oldali első utasülés lehajtásával, melynek köszönhetően akár két kerékpár is szállítható vele” – tette hozzá Simon Péter. A Peugeot a modellhez egy elektromosrollert is kínál, mely összecsukva a csomagtérben helyezhető el. Az eszköz ráadásul menet közben tölthető, így az utazást követően újra lehetőség nyílhat a roller használatára. 

A még ennél is nagyobb crossovereket kedvelők számára a Nissan X-trailt ajánljuk, mely közel öt méteres hosszúságával és 1,8 méteres magasságával rendkívül tágas életteret kínál az utasok számára. A hétüléses modell csomagtere ugyanis akár 1982 literig bővíthető” – hívta fel a figyelmet a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója.  

Verhetetlen kombik
Bármilyen trendek is uralkodjanak az autóiparban, a kombikra mindig biztosan számíthatunk. A karosszéria kialakításából fakadóan ideális családi, vagy szabadidő autók lehetnek. A kerékpáros kirándulások terén a Skoda Octaviára is lehet számítani. A modellben alapesetben 610 literes csomagtér áll rendelkezésre, viszont a hátsó üléspad lehajtásával 1740 literes raktér keletkezik, melyben akár két kerékpár is szállítható.

 „A gyártó emellett számos tartozékot kínál a kutyák és kisállatok szállításra. Az ülések védelme érdekében könnyen tisztítható, akár a csomagtérben is használható ülésvédő takarót ajánlatos használni, de a kisebb testű kutyák szállításához a hátsó biztonsági övhöz csatlakoztatható kutyahám is elegendő lehet” – hívta fel a figyelmet Simon Péter.  

Ebben a modellben akár a csomagtartóban is szállíthatjuk a nagyobb testű kutyákat, hiszen a hátsó ablakoknak és az elhúzható csomagtérzáró rolónak köszönhetően nem lesz bezártság érzetük, továbbá a kerékjárati dobok mellett kialakított fakokkban akár itatótálkát is elhelyezhetünk anélkül, hogy az menet közben kiborulna. 

Picinyke óriás
Természetesen a kisebb autókat kedvelőknek sem kell lemondaniuk a kerékpáros kirándulásokról, igaz mindenképp számolniuk kell egy tetőtcsomagtartóval, vagy egy kerékpárszállító kiegészítő elemmel. A nemrég bemutatott új Suzuki Ignis szinte kategóriát teremett azzal, hogy ötvözte a városi minit a SUV-val, a végeredmény pedig egy olyan autó lett, amellyel akár a földutaknak is nekivághatunk az összkerékhajtásnak és a 180 milliméteres hasmagasságnak köszönhetően. Az Allgrip auto rendszer  megkönnyíti a mindennapos vezetést, a négykerékhajtás pedig automatikusan osztja meg a nyomatékot a hátsó kerekkel, amikor azt érzékeli, hogy első kerekek nem tapadnak az úton. 

A tavaszi és nyári kirándulásokhoz tehát nincs szükség kompromisszumra, pusztán olyan autót kell választani, ami tökéletesen megfelel az igényeknek. A szabadidőautók mellett ugyanakkor a városi személyautókból is könnyedén varázsolhatók ideális kirándulójárművek, ha a modell adottságai ezt lehetővé teszik. 

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink

2015 dec 28 - 22:01
2015 dec 15 - 21:19
2010 okt 5 - 16:00