Használtan is népszerű a Škoda

Létrehozás: 12/29/2016 - 22:35
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az AAA Auto értékesítési adatai szerint a csehek használtan is szeretik a Škodát. A harmadik legkeresettebb típus meglepetés lehet.

 

A használt autók értékesítésével foglalkozó AAA Auto legalább 41 ezer járművet értékesített 2016. januártól november végéig tartó időszakban, a cseh Prague Monitor szerint. A cég tájékoztatása alapján elmondható, hogy a két legnépszerűbb típus a vásárlók döntése alapján, a Škoda Fabia és a Škoda Octavia volt. A cseh gyártmányok mellett a Volkswagen Passatot vásárolták a legtöbben.

Az AAA Auto 70 ezer autót értékesített Közép-Európában 2016-ban, a decembert is beleértve. Ezzel közel került a 2007-es rekordhoz, amikor 80 ezer gépjárművet adtak el a régióban, összesen 45 telephelyen. A cégcsoport emellett az elmúlt öt évben 37 százalékos növekedést ért el. Az AAA Auto többségi tulajdona 2014 óta a brit-lengyel Abris Capital Partners kezében van. A társaság várhatóan 2017-ben ünnepli a kétmilliomodik vásárlóját. 

 

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.