Akár egy korai indulás előtti pakolásnál kortyolsz bele az első csészébe, akár útközben állsz meg egy gyors pihenőre, a kávé mindig ott van veled. Egy csésze aroma, ami nemcsak élénkít, de el is repít más kultúrákba, más történetekbe, más hagyományokba.
A kávé sokak számára több mint egy reggeli szokás: élmény, ami összeköt minket helyekkel, pillanatokkal és emlékekkel. Minden kultúra másként mesél róla: van, ahol szertartás, máshol társasági rituálé vagy épp kreatív önkifejezés. A Starbucks idén nyáron arra hív, hogy fedezd fel a világ kávékultúráit, akár egy világ körüli túra során, akár az otthonod kényelmében.
Indulj a konyhától!
Olaszország – napi rituálé
Az olasz kávézás nem csupán napi rutin, szinte szent szertartás. A reggeli cappuccinohoz egy friss cornetto dukál, de 11 óra után már csakis espresso jöhet szóba. Az „un caffè” gyorsan, állva, a bárpultnál elfogyasztva az olasz életstílus megkerülhetetlen eleme. Olaszországban egy jó csésze kávé igazi (íz)élmény.
Törökország – jóslat a csésze alján
A török kávé több, mint egy ital, egy évszázados hagyomány, amely a társas kapcsolatok és a kíváncsiság rituáléja is. A sűrű, apróra őrölt kávét kis csészékben szolgálják fel, majd miután elfogy, fejjel lefelé fordítják, így a zacc mintái mesélnek a jövőről. A minták olvasata intuícióra épül, de a legfontosabb maga az élmény: a minták közös értelmezése és a hétköznapi játékosság.

Vietnám – különleges kávédesszertek
A vietnámi egg coffee, azaz „cà phê trứng” eredetileg egy szükségmegoldásból született Hanoiban 1946-ban: tej helyett tojássárgáját és sűrített tejet használtak. Az eredmény? Egy krémes, sűrű, habos réteg az erős vietnámi Robusta kávé tetején: olyan, mint egy folyékony tiramisu. Az első falatokat kanállal fogyasztják, utána pedig lehúzzák az italt, egyszerre meglepő és emlékezetes élmény.
Japán – precizitás minden cseppben
Japánban a kávézás önálló művészeti ág, a klasszikus teaházakban kézzel csepegtetett kávékat szolgálnak fel csendes, elmélkedésre hívó környezetben, míg a modern kávézókban az újító recepteké a főszerep. A japán kávékultúra a precizitásról, vendégszeretetről és a részletekre való odafigyelésről szól.
Indulj ízutazásra otthonod kényelmében!
Az ízek révén bárhonnan indulhat egy különleges utazás. A Starbucks új, limitált szemes kávéi, mint az Odyssey Blend™ vagy a Papua New Guinea Highlands, egzotikus ízjegyeikkel és különleges karakterükkel olyan élményt nyújtanak, mintha három kontinens aromái kelnének életre a reggeli bögrédben. Az Odyssey mézes-narancsos komplexitása és a New Guinea fűszeres jegyei minden kortyban új, egzotikus energiát adnak a mindennapjaidhoz.
Az élmény új szintre emeléséhez kortyold kedvenc pörkölésed a Starbucks You Are Here kollekció ikonikus darabjaiból. Ezek a gyűjthető bögrék nemcsak funkcionális tárgyak, minden egyes darab egy történet, egy emlék lenyomata. Bárhová is vezessen az utad, akár egy távoli kontinensre, akár csak a közeli tópartig, kedvenc bögréid segítenek megőrizni a legszebb pillanatokat. Egy korty kedvenc kávédból, és máris újra ott vagy a nyár közepén, a vakáció szívében.

Legyen szó egy tengerparti napfelkeltéről, egy hegyi túráról, vagy csak egy csendes délutánról az otthoni teraszon, egy jó kávé mindig emlékezetessé teszi a pillanatot. A Starbucks új kávékeverékei idén nyáron is lehetőséget adnak, hogy felfedezd a világ ízeit, miközben a saját történetedet írod. Legyen minden napod egy csésze utazás – a világ ízeihez, kultúráihoz, és önmagadhoz.



