Letette a magyar állampolgári esküt az Eb-tizedik műkorcsolyázó

Létrehozás: 10/21/2020 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Magyar állampolgári esküt tett Chtchetinina Ioulia orosz származású műkorcsolyázó, aki így Magyar Márkkal közösen harcba szállhat párosban a 2022-es téli olimpiai indulás kivívásáért.

A magyar szövetség (MKOSZ) honlapja szerint a gyerekkora óta Svájcban élő sportoló kedden a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban tette le az esküt és vette át Horváth Zsolt kerületi alpolgármestertől a honosításról szóló okiratot.

A 24 éves korcsolyázó és Magyar az idei Európa-bajnokságon a tizedik helyen végzett, a magyar állampolgárság felvételével pedig minden akadály elhárult az elől, hogy a duó a pekingi kvótáért küzdhessen. A szövetség a beszámolójában emlékeztet arra, hogy párosban 64 éve szerepelt legutóbb magyar kettős téli játékokon: az 1956-os Cortina d'Ampezzói olimpián Nagy Marianna és Nagy László bronzérmet nyert.

"Attól a perctől, hogy elkezdtük közös pályafutásunkat Márkkal, a szövetség nagyon sokat segített, hogy megkaphassam az állampolgárságot" - idézi az MKOSZ a versenyzőt. A magyar páros általában Oroszországban edz, ám a koronavírus-járvány miatt a nyár eleje óta - kisebb megszakításokkal - a magyar fővárosban tréningezik, Chtchetinina pedig társa családjánál lakik.

Forrás: MTI
Fotó: Wikipedia.hu 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.