Mi kerüljön az iskolai kulacsba?

Létrehozás: 09/01/2023 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az iskolába járós napok során a kisgyermekes szülők számára gyakran okoz fejtörést, hogy milyen frissítőnek örülnének az alsósok, éppen ezért a SodaStream összegyűjtött néhány tippet.


Sokszor már a megfelelő kulacs kiválasztása sem könnyű feladat. A boltok polcain ugyanis sokféle – híres mesefigurákat, különféle ábrákat, vagy feliratokat ábrázoló – termék áll rendelkezésre, de nem mindegyik bírja ki a „fejre fordítás” tesztet. Vagyis azt a helyzetet, amikor a teli töltött kulacs mondjuk felborul a gyermek táskájában. Az ilyen „balesetek” elkerülése végett érdemes olyan terméket választani – háttérbe szorítva a vizuális megjelenéssel kapcsolatos elképzeléseket – amely biztosan nem folyik ki még a jól rázárt kupak esetén sem akkor, ha esetleg feldől az iskolatáskában.

A megfelelő ivóalkalmatosság kiválasztása után már az a kérdés, hogy milyen üdítő kerüljön bele. „Magától értetődő, hogy egy iskolában rendelkezésre áll az egészséges és szigorúan ellenőrzött csapvíz, de a gyermekek még nem mindig tudnak arra figyelni, hogy rendszeresen utántöltsék a kulacsukat. Éppen ezért célszerű egy finom frissítővel elindítani őket otthonról, hogy akkor sem feledkezzenek meg a folyadék utánpótlásról, ha éppen nem erre fókuszál a figyelmük” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A szénvasas vízről megoszlanak a vélemények az alsós gyermekekkel kapcsolatban. A kicsik még gyakran „szúrósnak” érezhetik az erősen bubis frissítőket. Nagy szerencse, hogy otthoni szénsavas víz készítő gépekkel már nagyon enyhe szénsavas italok is készíthetők. A szénsavas italok előnye, hogy sokáig elállnak, így nem romlanak meg a kulacsokba töltött italok, ha egy fél napot az iskolatáskában „töltenek”.

Ha egy szülő otthon készíti el a frissítőt gyermeke számára, akkor biztos lehet abban, hogy nem fog felnőttek számára készült, cukros és más adalékanyagokat tartalmazó üdítőket fogyasztani a nebuló” – hívta fel a figyelmet a SodaStream termékmenedzsere. Hozzátette: egy házi készítésű szörppel mindig tetszőlegesen ízesíthető a kulacsba kerülő frissítő. Így a gyermek nemcsak finom, hanem egészséges módon gondoskodhat az iskolában a folyadékpótlásról.

A SodaStream kifejezetten ajánlja a többször használatos, BPA-mentes kulacsok használatát. Ebben az esetben ugyanis biztosan elkerülhető az egyszerhasználatos, a mikroműanyagokért is felelőssé tehető PET-palackok használata.  

Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.