Milyen ékszerekkel készüljünk a nyárra?

Létrehozás: 04/18/2023 - 08:40
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Itt a nyár, a kiteljesedés, a könnyedség, a fel-felbukkanó bokák, csuklók, dekoltázsok ideje.

Vagyis nem érdemes tovább várni a nyárra hangolt ékszerszettek beszerzésével, mert végre a tél zártsága, zordsága, és a hosszan elnyúló, hűvös tavasz türelmetlensége után kezdődhet a szárnyalás!

Újra előbukkanhatnak a bokák
Hogy melyik az a testrész, ami egész télen fogságban rostokol a ruhák rejtekében? Amely évszázadokkal ezelőtt nem a ruhaneműk miatt nem bukkanhatott elő, hanem azért, mert az bizony szemérmetlenségnek számított? Hogy melyik az a testrész, ami ékesítésre vár? A válasz a boka, pontosabban a bokák. Úgyhogy talán nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy a 2023-as nyár egyik iránymutató trendje, hogy bokalánc ékeskedjen minden hölgy bokáján! Hogy miért?

Azért, mert a látvány magáért beszél. Stílusos, kifinomult, nőies, vonzó, érzéki, szexi. A modellek sokszínűsége mindennek tetejében nemcsak megkönnyíti, hanem varázslatossá teszi az ékválasztás pillanatait. Az élvezetek mindennek tetejében halmozhatóak is, ugyanis újfent divat az egymáshoz passzoló ékek egymás mellé-, fölé-, alácsatolása. Egy bokára tehát több bokalánc is kívánkozhat. Ebben az esetben egyedül arra célszerű odafigyelni, hogy a különböző modellek megjelenésükkel harmonizáljanak egymással. A siker ezek után garantálható!

Még mit hozott magával az idei év nyári ékdivatja?
A gyöngyös, a kagylós, illetve a kristályos ékszerek jöttek, láttak, és nagyon úgy tűnik, hogy már előre meghódították 2023 nyarát. Ugyanis jelenleg ezek a legnépszerűbb alapanyagok, amiket a gyártók örömmel alkalmaznak a vásárlók legnagyobb megelégedésére. Természetesen mindig kaphatóak egyszerűbb, visszafogottabb modellek is azoknak, akik a letisztult formákban találják meg önnön ízlésvilágukat. Viszont ami jó hír, hogy a fent említett alapanyagok mindegyike ezerféleképpen alakítható, színezhető, formálható, így a végleges megjelenés ténylegesen egyénre szabható.

Hol maradnak a színek?
Elsőként állnak sorban a figyelemért, meg persze a hölgyek kegyeiért a színes modellek. A sokszínűség már a tavalyi évben is aratott, ami óriási megkönnyebbülést jelentett az azt megelőző esztendők szürkesége után. Ám ez az irány továbbra is útmutatóként szolgál. Nyilván nem mindenkinek „kell” az árnyalati sokszínűségre voksolni, de megéri szemezni a különböző színvariációkkal, mert igazság szerint a színek öltöztetnek, és megannyi érzést, érzelmet jelenítenek meg.

Minden jöhet, ami a megszokottól eltérő?
A vastag gyűrűk, a hosszan lelógó fülbevalók azok a fazonok, amik határozottan újítónak mondhatóak, és amiket a 2023-as év hozott magával, mintegy meglepetésként. Az már persze egyénileg eldöntendő kérdés, hogy mindez kinek jön be, és kitől áll távol, egy azonban vitathatatlan. Képtelenség figyelmen kívül hagyni ezeket a modelleket, amik olyannyira különbözőek mindattól, ami megszokottnak nevezhető. S akad, akinek ennyi bőven elég a kipróbáláshoz.

Mi maradt ki a felsorolásból?
A karkötők és nyakláncok ugyan jelen írásunkban külön bekezdést nem kaptak, de az nem vitás, hogy nélkülük nincsen nyári szezon, és vonzó csukló, illetve dekoltázs.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.