Ismert magyar és lengyel tervezők munkái a budapesti divathéten

Létrehozás: 01/20/2022 - 00:08
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ismert magyar tervezők mellett lengyel alkotók kreációi is bemutatkoznak a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében megvalósuló Budapest Central European Fashion Weeken (BCEFW).

Az esemény a budavári Királyi Lovarda épületében és a Szépművészeti Múzeumban várja az érdeklődőket február 4. és 6. között. Az MDDÜ tájékoztatása szerint idén egy exkluzív élménnyel is készülnek, mert a Budapest Central European Fashion Week Pre-Fall Collection programjában még a nemzetközi divatbemutatók előtt lesznek láthatók a tervezők legújabb őszi-téli kollekcióinak limitált válogatásai.

A bemutatók és a kísérőprogramok mellett február 5-én és 6-án a Fashion Streeten található Deák Palotában több magyar tervező is kiállításon mutatkozik be. A BCEFW Közép-Európa egyik legnagyobb divatrendezvénye, amely tematikus kísérőprogramokkal és exkluzív szolgáltatásokkal, valamint nemzetközi színvonallal biztosítja a magyar és közép-európai tervezők bemutatkozását a divatszakmában.

Az MDDÜ szervezésében megvalósuló, nemzetközi példákra épülő többnapos programsorozatot évente kétszer rendezik meg a magyar fővárosban. Mint írják, minden szezonban kurátori kiállítóteret és pop-up üzletet hoznak létre a kiegészítők tervezői számára. A kiemelt cél egy olyan divatesemény megvalósítása, amely révén Budapest mint a régió meghatározó divatfővárosa felkerülhet a globális divattérképre, vonzóbbá téve a Magyarországra látogatók számára.

Forrás: MTI 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.