Mit néznek meg a férfiak a női arcon?

Létrehozás: 03/09/2018 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Patkós Alexandra arcművész szerint a férfiak alapvetően nem kezdik el részleteiben nézni a női arcot, de ha mégis ki kellene emelni valamit, az a szem lenne.

 

A szakember szerint a férfiakat leginkább az összhatás fogja meg, ezen nagyban segíthet egy művészien kivitelezett sminktetoválás. Az Alexandra Academy alapítója, vezető oktatója és a márka tulajdonosa munkája során azt tapasztalta, hogy a férfiak az első találkozás alkalmával nem vizsgálják meg külön-külön a nők szemöldökét, szemét vagy az ajak színét, sokkal inkább a teljes kép hat rájuk.

Ha valami nagyon szép vagy éppen nagyon csúnya, az feltűnik nekik is, de a harmónia, a személyiséghez, korhoz illeszkedő előnyös smink az, ami számukra is érzékelhető és vonzó” – fogalmazott a szakma mestere. Egy általuk elvégzett mini közvélemény-kutatásból arra lehet következtetni, hogy a férfiak több mint fele (58 %) a nők szemét vizsgálja meg a leggyakrabban, ezt követi a száj (35 %) és elenyésző arányban a szemöldök (7 %).

Mire kell nagyon odafigyelni?
Patkós Alexandra azt tanácsolja a hölgyeknek, a szemöldöknél figyeljenek rá, hogy a végpont magasabban legyen, mint a kezdőpont, ellenkező esetben a kapott forma szomorúvá, komorabbá teszi az arc hangulatát. Lehetőség szerint a szemöldök eleje legyen a legvastagabb és folyamatosan vékonyodjon a halánték irányában.

A cicás vagy más néven díva kontúrvonalat mandulaformájú szemre javasolja, másként nagyon erőltetett lehet a hatás. „A nagyon zárt szemhéj esetében rendkívül praktikus a szemhéjtetoválás, mert teljesen elkerülhető a szemsmink elmaszatolódása” – fogalmazott. Mint magyarázta, a peremmel, határozott kontúrral rendelkező szájak esetében maximum 1 millimétert lehet nagyítani, így még nem fog természetellenesnek hatni az ajaksatírozás.

Ha viszont peremmel nem rendelkezik a száj és vékonyabb is az ideálistól, akkor nyugodtan nagyíthatunk rajta és törekedhetünk az ideális ajak arányaira” – fűzte hozzá Patkós Alexandra. A sminktetoválás célja, hogy a szemöldök, a szem és a száj vonalát, formáját és színét előnyösebbé tegyék. A személyre szabott tervezés utáni sminktetoválás láthatóan fiatalítja az arcot. „Az ívesebb szemöldök nyitja a szemet, az alsó-felső szemkontúr hangsúlyozza a tekintetet, az ajaksatírozás pedig frissíti, vidámabbá teszi az arc hangulatát” – zárta szavait a specialista. Patkós Alexandra felhívta rá a figyelmet, hogy a felsorolt tippek nemcsak a sminktetoválásban, hanem a sminkelésben is szabályok és érdemes őket figyelembe venni.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink