Nagy Dominik lengyel bajnok lett

Létrehozás: 06/05/2017 - 18:44
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Legia Warszawa nyerte meg az elsőosztályú lengyel futball bajnokságot, az Ekstraklasát. A győztes csapatban ott volt Nagy Dominik, a Ferencváros korábbi labdarúgója is.

 

A ferencváros korábbi játékosa, Nagy Dominik vasárnap megszerezte első lengyel bajnoki címét. A Legia Warszawában játszó középpályás jól választott klubot, hiszen tavaly még a zöld-fehérekkel volt magyar bajnok és kupagyőztes, idén pedig már a lengyel trófát emelhette a magasba. A 22 éves játékos csapata ugyan 0:0-ás döntetlent ért el az Ekstraklasa utolsó mérkőzésén a Lechia Gdańsk ellen, de mivel a másik fontos meccsen, a Jagiellonia Białystock és a Lech Poznań összecsapásán is döntetlen született (2-2), így a varsói csapat behúzhatta 12. lengyel bajnoki címét. 

A Legia Warszawát csak akkor lehetett volna letaszítani a trónról, ha az ellenfele megveri. De akkor is érdekes szituáció alakult volna ki, ha mondjuk döntetlent játszik és a másik meccsen a Jagiellonia vagy a Lech Poznań győz, mert akkor valamelyikük pontszámban utolérte volna a varsói klubot. Végül azonban győzött a papírforma és a Legia Warszawa megvédte bajnoki címét, így az Ekstraklasából egyedüliként indulhat a Bajnokok Ligája selejtező körben.

Ez azt jelenti, hogy egy sikeres széria után a klub akár meg is ismételheti tavalyi BL-csoportkörös sikereit. Ami nem lenne rossz Nagy Dominik számára sem, hiszen Nikolics Nemanja után rövid időn belül újabb magyar játékos kóstolhatna bele a nagyok harcába.

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.