Nagy magyar sikerek a nemzetközi borversenyeken Tarolt a Varga Pincészet

Létrehozás: 03/06/2020 - 23:38
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
55 arany- és ezüstérmet nyert Magyarország a tavalyi 33-al szemben az év első két nagy nemzetközi borversenyén, a német Mundus Vinin és a francia Vinalies Internationales-en.

 

A párizsi 7 aranyból 4-et nyert a Varga Pincészet, a németországi 20-ból 5-öt, de jól szerepelt a Grand Tokaj is a három aranyérmével. A Varga Pincészet tulajdonosai azt hangsúlyozták, hogy nincs annál jobb magyar bormarketing, mint hogy le tudjuk győzni a nemzetközi vetélytársakat, illetve hogy sokat várnak a következő évektől. 

Megkezdődött a tavasztól őszig tartó 2020-as nemzetközi borversenyszezon. Az első hírek a német Mundus Vini és a francia Vinalies Internationales borversenyekről érkeztek. A két borversenyen a tavalyi 33 arany- és ezüstéremhez képest idén 55-öt nyert Magyarország. Párizsban a 26 éremből 7 volt arany- és 19 ezüstérem. Az aranyérmek közül négyet nyert a Varga Pincészet, a maradék hármon másik három pincészet osztozott. A német nemzetközi borversenyen 20 aranyat, ebből 2 nagyaranyat és 9 ezüstérmet nyert Magyarország. A legtöbb aranyérmet, ötöt a Varga Pincészet kapta, de kiemelkedően szerepelt egy nagyarany és két aranyéremmel a Grand Tokaj is. A többi 12 aranyérmen 11 pincészet osztozott. 

„Fantasztikus évünk volt tavaly, - elemez Varga Péter, alapító tulajdonos - a nemzetközi borversenyeken minden magyar csúcsot sokszorosan felülmúltunk és túlszárnyaltunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az álom folytatódik az idei évben is. Különösen, hogy egyéni sikereink mellett részesei lehetünk a magyar bor, a magyar pincészetek általános nemzetközi sikereinek. Véleményünk szerint nincs annál jobb bormarketing, mint amikor sikerül legyőzni nemzetközi vetélytársainkat.”

Sok erőt merítünk ezekből az elismerésekből, amire nagy szükségünk van, hogy megtartsuk a folyamatos fejlődés lendületét. A badacsonyiak mellett már a feldebrői birtokunk egri borai is egyre több aranyérmet nyernek.” – nyilatkozta Varga Máté Péter, tulajdonos. 

Mundus Vini borverseny – Varga Pincészet aranyérmes borai:

  • Badacsonyi Olaszrizling Jégbor 2010
  • Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2017
  • Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2018
  • Aranymetszés Olaszrizling késői 2018
  • Aranymetszés Debrői Hárslevelű késői 2018

Vinalies Internationales borverseny – Varga Pincészet aranyérmes borai:

  • Aranymetszés Debrői Hárslevelű késői 2018
  • Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát késői 2015
  • Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc 2019
  • Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2017
Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.