Új névszponzor támogatja a női NB I-es bajnokságot

Létrehozás: 02/22/2020 - 21:42
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Új névszponzor támogatja Magyarország legjobb női csapatainak bajnokságát.

 

A nyolc egyesület versengését a Jet-Sol Kft. után a SimplePay online fizetési rendszer és a Simple applikáció fejlesztője és üzemeltetője, az OTP Mobil Kft. karolta fel. Az NB I-es magyar bajnokság a 2019-2020-as tavaszi szezontól a Simple Női Liga nevet viseli.

Az 1983-1984-es évadban indult bajnokság első győztese a Renova volt, jelenlegi címvédője pedig a most is a tabella élén álló FTC-Telekom. A március 14-én rajtoló tavaszi felvonás sok izgalmat ígér, hiszen mindhárom dobogós csapat (tehát a Fradi, az MKT és a DVTK) egyaránt 28 ponttal áll. Az eddigi 12 forduló legtöbb gólját, szám szerint 17-et Vágó Fanni, a Fradi játékosa szerezte.

A Simple Női Ligában versenyez még a szombathelyi Haladás-Viktória FC, a hazai mérkőzéseit Üllőn játszó ASTRA-ALEF HFC, az ETO FC Győr, a Szentmihály Szeged-Fitsport és a fővárosi Kelen SC. Az OTP Mobil ügyvezető igazgatója, Benyó Péter a támogatással kapcsolatban elmondta: "Örömmel tölt el minket, hogy az elkövetkező szezonban hazánk legjobb női focistáit támogathatjuk abban, hogy minél eredményesebbek lehessenek a felkészülés időszakában és a pályán egyaránt. Az elmúlt években látványos fejlődésnek lehettek szemtanúi a sportág rajongói, és úgy gondolom, hogy 2020 átütő év lehet az eredmények szempontjából is. Ezért még izgatottabban várjuk, hogy immár a Simple nevét viselő Női Liga pályára álljon"

Török Gábor, az MLSZ elnökségének tagja és női bizottságának elnöke úgy fogalmazott: "A bajnokság rangját emeli az a tény, hogy egy széles körben ismert márka állt mellé.  Az elmúlt években a női labdarúgás jelentős fejlődésen ment keresztül, egyre nagyobb figyelmet kap, a Simple szerepvállalása is erre bizonyíték"

Tags: 
Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.