Villanyfolk mezőgazdági effektekkel

Létrehozás: 05/08/2024 - 07:25
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Csütörtökön áll először színpadra közönség előtt az Interurban. A fellépés apropója a most megjelent Villany Folk album, mely az A38 Hajón lesz először hallható élőben.

"Az elektronikus zenei formáció jellegzetességét az a mód adja, ahogyan a népzenét az elektronikus műfajokkal és organikus zajokkal keverik" - olvasható a zenekar sajtóközleményében.

Backstage infók szerint a lemez befejezése kissé kalandosra sikerült, mivel az utolsó négy dalt Márti gége- és hangszalaggyulladással énekelte föl. "Kicsit rezgett is a léc, vajon a megfelelő minőségben létrejön-e, így különösen nagy megkönnyebbüléssel nyugtáztuk, mikor kimondhattuk, hogy megvan elkészült" - árulta el Makkay Imre, "Imó" a zenekar zenei producere. 

Hozzátette: minden dalnak mondanivalója van számukra és bízik benne, hogy a közönségük számára is. Ezek nem csak azért kerültek összeházasításra az általam kidolgozott elektronikus zenei alapokkal, mert illenek rájuk, hanem azért is, mert belül megérintik őket. A csapat új mottójának alapját is ez adja: Interurban - Ahol a népdal az elektronikus zenébe költözött.

"Az alkotási folyamat nálunk úgy zajlik, hogy az Imó megír egy zenei alapot, körülbelül 80 %-os kidolgozottsággal, amire én megkeresem a megfelelő népdalt. Valamikor rögtön beugrik, de van olyan, hogy ez egy hosszabb folyamat, mint a Mintha szállnék esetében. Évekig nem éreztem, mi illene rá, sőt nagyon sokszor saját dallamos angol szöveges dalt dúdoltam.” - egészítette ki Muzsnyai Márti, az Interurban énekesnője, hogyan is született meg ez az anyag.Az album- mely a Spotify-on érhető el- az elejétől a végéig az alkotópáros műve. A határozott hangvételő drum&bass, big beat, trip-hop ütemeket Szőke Csaba véglegesítette a Gainlab Studio-ban. A lemezbemutató koncerten egy harmadik tiszteletbeli tag egészíti ki a csapatot Nord Drummer Viktor személyében, de nem csak hús-vér szereplőket láthat a közönség a színpadon, hanem robotokat is.A lemez teljes anyagán kívül már egy dallal elővillantjuk mi várható ezután. Velünk lesznek a robotok is. Mindenhova visszük magunkkal őket, ahova csak beférnek. A zenéink készítése közben rengeteg mezőgazdasági és egyéb ipari gép hangját használjuk, ami első hallásra furcsa lehet, de ez az érdeklődési körömből fakad, így saját jegyként kezeljük. Innen ”csak” egy lépés, hogy néhány saját építésű gépet magunkkal vigyünk, hiszen ezek vagyunk.” – árulta el Imó a lemezbemutatóról.

Egy különleges koncerten vehetnek részt tehát azok, akik május kilencedikén az A38 Hajóra látogatnak, ahol nem csak az Interurban, de a macedón Iskra is színpadra lép.

A csütörtöki fellépés facebook linkje itt érhető el.

Tags: 
Kultúra: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.