3 őszi szlovákiai kerékpártúra, amit egy övtáskával is bejárhatunk

Létrehozás: 09/20/2019 - 07:12
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Szlovákiát a természeti adottságai paradicsommá varázsolják a kerékpározás szerelmeseinek.

 

Ideális célpont lehet a kihívásokat kereső, hegyi kerékpárosoknak, de kellemes élményben lehet részük a könnyed, aktív pihenést választóknak is. Pattanjon fel a bringájára, mert három mesés kerékpártúra útvonalat ajánlunk önnek az őszi napokra, amit kényelmesen bejárhat minimális túrafelszereléssel egy övtáska segítségével.

Besztercebánya
Besztercebánya egyszerre több útvonal lehetőséget is biztosít az ide látogatóknak. A környező városok, falucskák és a történelmi látnivalók egész napos kikapcsolódást nyújtanak. Donovaly hegyeinek lábánál hangulatos, nem megterhelő kerékpározásban lehet része, felejthetetlen élmény kíséretében.

Liptószentmiklósi víztározó
Az Alacsony-Tátra északi tövében fekvő Liptószentmiklóst sem lehet kihagyni. Szerencsés fekvése és vonzáskörzete bővelkedik a kerékpárútvonalakban. Ebből most egyre hívjuk fel a figyelmét, ahol felszabadíthatja energiáit egy laza bringázás alkalmával. A helyi víztározó körüli 39km-es kijelölt szakasz az, ami véleményünk szerint kihagyhatatlan.

Duna menti bringázás
Pozsonytól a Bős-nagymarosi vízlépcsőig húzódó Duna menti aszfaltozott szakasz lehetőséget biztosít a friss levegőn eltöltött órák gyarapítására. Valamivel több mint 50km-en át élvezheti a Duna szépségét laza tekergetés formájában. Egyesek szerint Közép-Európa legkedveltebb kerékpárútvonala.

Mit pakoljon az övtáskába?
A rövidebb és könnyű terepre tervezett bicózáshoz nem feltétlenül kell málhás szamár módjára felpakolnia. Elég egy övtáska is a kerékpáros túrához ami megfelelő dolgokkal van tele. Mit célszerű magával vinne? Elsők között említem meg a defektjavító készletet és a multifunkciós szerszámot. Ezek mellett fontos helyet szorítania a mobiljának és egyes esetekben a lakás- és/vagy kocsikulcsának. Energiapótlásként jól jöhet egy müzliszelet és a létfontosságú ivóvízről se feledkezzen meg. Esőkabát, zsebkendő, némi készpénz is hasznos útitárs lehet.

Amint láthatja, nem érdemes kihagyni az őszi kirándulás keretében Szlovákia kerékpáros helyeit. Nagyszerű élményben lehet része még egy derékra helyezhető kistáska kíséretében is.

Fotó: Pixabay

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.