A kertöntözéshez elengedhetetlen a megbízható szórófej

Létrehozás: 07/17/2019 - 11:37
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az öntözési szezon kezdetén érdemes lehet beszereznünk valamit, amivel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

 

Egész konkrétan egy locsoló tömlő beszerzése az ajánlott, amit könnyedén csatlakoztathatunk a kerti csapra. Az ideális öntözőcső olyan hosszúságú, hogy a kert minden pontjáig kényelmesen elér. Az öntözőcsövet akár dobra tekerve is tárolhatjuk, ennek egyik nagy előnye, hogy nem törik meg. Persze az öntözőrendszer telepítése során nagy kérdés, hogy mégis milyen tömlő mellett tegyük le a voksunkat, illetve ahhoz milyen szórófej legyen az, amit kiválasztunk. Az öntözendő terület növényzete, az aktuális terepviszonyok, illetve a rendelkezésre álló vízforrás együttes ismertében határozható meg a legjobban, hogy melyik szórófej lesz számunka a legalkalmasabb. A spray szórófej elsődlegesen keskenyebb, bonyolultabb, illetve szabdaltabb füves területek öntözésére alkalmas, míg a pázsitöntözést a rotoros szórófej segítségével érdemes megoldani. Ezekkel ugyanis sokkal nagyobb területen lehetséges az öntözést, szórási sugaruk úgy 8-12 méter.

Előbbi szórási sugara ugyanis csak 5-6 méter. A tömlő kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe, hogy mit is szeretnénk öntözni és ennek tudatában válaszuk ki hozzák az eszközöket. Ha mondjuk, sziklakertünk van, akkor a fontos, hogy körültekintően járjunk el, ugyanis ide mindenképpen kis csapadékintenzitású öntözés kell, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem szabad rövid idő alatt kiadni a szükséges vízmennyiséget. Ezt néhány mikro szórófej segítségével oldhatjuk meg a legkönnyebben. Ezek ugyanis finom permet formájában adják a vizet, így nem fordulhat elő a talaj kimosódása. Ha azonban nagyobb területet szeretnénk locsolni, akkor mindenképpen egy hosszabb tömlőre lesz szükségünk, aminek a végére javallt egy optimális szórófej kiválasztása. Szerencsére a szivattyú webáruház kínálatában rengeteg alternatíva közül válogathatunk, így biztosan megtaláljuk, amit keresünk, így a nyári öntözés kérdése egy csapásra megoldódik. 

 

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.