Egy készülék, amely segíthet spórolni a karácsonyi kiadásokon

Létrehozás: 12/01/2022 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Kis helyet foglal, működtetéséhez nem kell áram, segítségével viszont könnyedén állíthatunk elő szénsavas frissítőket az ünnepi időszakra.

Ez nem más, mint a SodaStream szénsavasító készüléke, amely a konyha sarkába állítva nemcsak az ilyenkor szokásos üdítők cipelésétől, hanem a váratlan költségektől is megkíméli a felhasználókat.

Az év egyik legszebb és legmozgalmasabb időszaka előtt állunk. A karácsonyi vendégvárás kapcsán nemcsak az ajándékok beszerzése, hanem az ünnepi menü megfelelő összeállítása is foglalkoztatja a magyarokat. Az idő ilyenkor kritikus tényező, hiszen a boltokban megnövekedett forgalommal kell számolni. „Egy szénsavasvíz készítő géppel viszont legalább a közös ebédekhez és vacsorákhoz szükséges frissítőkről gondoskodhatunk. Ezzel egy kérdést máris kipipálhatunk a karácsonyi teendők listájáról” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A SodaStream szénsavasító készülékeivel otthon, kényelmesen és gyorsan készíthetünk ízletes frissítőket. Használatukhoz nincs szükség áramra, mivel alapvetően mechanikus elven működnek, karbantartásuk egyszerű, hiszen csak a bennük lévő szénsavasító patront kell időnként cserélni. Egy szénsavasító patronnal viszont akár 60-80 liter szóda készíthető a szénsaverősségtől függően, így optimális esetben hetekig elég lehet.

A felhasználók a megfelelő ízesítés érdekében széles szörpkínálatból válogathatnak. A már idehaza jó ideje elérhető Pepsi szörpcsalád olyan népszerű ízeket foglal magában, mint a klasszikus Pepsi, a Pepsi Max, a 7up, 7upFree, a Mirinda és a Mirinda Light. A SodaStream úgy döntött, hogy az idei évben tovább bővíti a szörpkínálatát, éppen ezért piacra dobta a Cocktail Party válogatást, amely olyan világhírű koktélok elkészítését teszi lehetővé, mint például az Italian Spritz, vagy a Mojito. Az 500 ml kiszerelésű ízkoncentrátumokból akár 12 nagy üvegnyi ital készíthető 1 literes palackkal számolva.

„Ezek a szörpök nem tartalmaznak alkoholt, mégis olyan vérpezsdítő frissítők készítését teszik lehetővé, amelyeket a világ minden pontján szívesen fogyasztanak. Természetesen ezek a koktélok alkoholos változatban is elkészíthetők” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina. Hozzátette: a következő időszak rengeteg baráti, családi, illetve céges összejövetelt hozhat el magával. Ezeken a találkozókon pedig igazán egyedi ízélményben lehet részük a felhasználóknak, ha van a közelben egy ilyen Cocktail Party szörpválogatás.

A SodaStream szénsavasító készülékekkel igazán zölddé varázsolható a karácsony. Ezek a gépek ugyanis érdemben járulnak hozzá az óceánokat és folyókat szennyező műanyag hulladék globális csökkentéshez. Egyetlen szénsavasító patron 40-50 darab 1,5 literes ásványvizes, vagy üdítős palack használatától és cipelésétől óvja meg a tulajdonosát. „A géphez rendelkezésre álló szénsavasító palack pedig még ennél is több, akár 2500 PET-palack kidobásától óvhatja meg bolygónkat. Mert a szeméttől úgy a legkönnyebb megóvni a Földet, ha meg sem termeljük azt” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina.

Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.