Hazánkba látogat először az új lengyel kormányfő

Létrehozás: 12/28/2017 - 18:26
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az új lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki első hivatalos külföldi kétoldalú látogatása Magyarországra vezet. A miniszterelnök január 3-án találkozik Orbán Viktorral.


A lengyel kabinet első emberét, Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter is elkíréséri Budapestre. Mateusz Morawiecki december 11-e óta Lengyelország kormányfője, miután lemondott az addigi miniszterelnök, Beata Szydlo. Mateusz Morawiecki korábban a pénzügyi és fejlesztési tárca élén állt, kormányfőként továbbra is személyesen irányítja a két minisztériumot. 

Kinevezési ünnepségén Mateusz Morawiecki jelezte, hogy kabinetje a Szydlo-kormány tekintetében a folytatás kormánya lesz. Fő céljait a biztonságos család, méltó munka, mindenki számára elérhető lakás kifejezésekben foglalta össze. Orbán Viktor legutóbb szeptemberben tett hivatalos látogatást Varsóban, ahol tárgyalt Beata Szydlo akkori kormányfővel, Marek Kuchcinskival, a szejm elnökével és Stanislaw Karczewskivel, a szenátus elnökével, valamint Jaroslaw Kaczynskivel, a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével.

Forrás: MTI

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.