Íme a csehek szabadidő ruházata!

Létrehozás: 12/22/2015 - 16:07
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Íme a legtradicionálisabb sportruházati gyártó, az Alpine Pro!A 17 évvel ezelőtt alapított ruházati gyártó kezdetben sportviseletek forgalmazásával foglalkozott, később pedig piacra dobta első saját tervezésű kollekcióját.

A cseh piac után a magyar, a lengyel, a szlovák és végül a fél világ meghódítása mellett döntött. A céget két férfi - Václav Hrbek and Vladislav Fedoš – alapította 1994-ben. A kezdeti tervek még egyszerű ruhaforgalmazásról szóltak, azaz megvenni olcsón és eladni drágábban sportruházati termékeket az ilyen jellegű boltokban.  Négy évvel később azonban a cég bemutatta első saját tervezésű kollekcióját, amelyet elsősorban a cseheknek készítettek. 2000-ben, két évvel később már a lengyel, a szlovák és a magyar piac is célkeresztbe került. Négy év műlva pedig Kínában vetette meg a lábát a vállalkozás, jelen pillanatban pedig 22 országban van jelen, többek között Franciaországban, Angliában, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban, Szerbiában, Oroszországban és Ausztráliában. Az értékesítést 18 saját üzletben, illetve 46 franchise-rendszerű boltban végzik. Alpine Pro jelen pillanatban az egyik legmagasabban jegyzett márka a cseh piacon.

A cég termékpalettája rendkívül sokszínű, hiszen a kínálatban rengeteg kinti viseletetet, szabadidőruhákat és utcai darabokat is megtalálhatunk. A vásárlók többféle kiegészítők közül választhatnak így például táskákból, pénztárcákból, fehérneműkből, illetve sapkából. A ruhadarabok férfiak és nők számára, illetve gyermekeknek készülnek. A márka sajátossága az ár-érték arány harmóniája, hiszen megfizethető összegekért gyakorlatilag tartós minőséget kaphatunk.

Az Alpine Pro több ismert sportemberrel is együttműködik úgy, mint a hegymászó Josef Milfajttal, a síelő Lucie Hrstkovával, a magasugró Tomáš Mrázekkel,  vagy olimpiai ezüstérmes Ondřej Synekkel. A cseh olimpiai válogatott több tagja szintén a cseh márka termékeit viseli és ezen szokásukkal jövőre sem hagynak fel, hiszen Londonban is használni fogják az Alpine Pro termékeit. A ruházati cég egyébként több sikeres programról is ismert, ilyen az egyik 2004-ben alapított és azóta megrendezett Alpinista Síklub Húsvéti versenye.

Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Aranyi Péter