Kuky visszatér - gyerekeknek, vagy felnőtteknek?

Létrehozás: 11/30/2015 - 21:27
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Mese gyermekeknek, vagy film mindenkinek? Ez a kérdés mindenkiben megfogalmazódik, aki megnézi az új Zdeněk Svěrák film trailerjét. Egyik válasz sem lenne azonban teljesen korrekt...

Kuky egy rózsaszín maci, aki a kis, hatvéves Ondra (Ondřej Svěrák) kedvenc játéka. Ondrának asztmája alakul ki, ezért Kukynak mennie kell - egyenesen a szemétbe. Ondra nagyon szereti Kukyt, ezért elkezd kedvenc játékának új életéről fantáziálni. Úgy tűnik az ábrándok valóra válnak: ugyan a történéseket csak a fiú képzeli el, Kuky valóban át is éli azokat. Kuky új életet kezd a természetben. Az erdei élet korántsem lesz egyszerű számára, hiszen meg kell tanulnia együtt élni az erdő többi lakójával. Zlotřilec, a mackó új ellensége elhatározza, hogy ellopja Kukyt, de segítségére siet két szemét is a szemetesből, akik szeretnék vissza vinni Ondrának. Kuky viszont még nem tudja mit akar, egy dologban biztos: szeretné felfedezni az erdőt és sok kalandot megélni.

Kuky se vrací - Trailer

“Régóta szerettem volna megcsinálni ezt a filmet, de rengeteg részletet tisztáznom kellett előtte. Különösen nagy kihívás volt élvezhető jeleneteket létrehozni akkor, mikor már a valódi színészek eltűnnek a vászonról”- mondta az alkotó a “Kuky visszatér” című filmről. Hozzátette: rengeteg megfelelőjét találtam meg mindennapi életünknek a mikro mértű dolgok világában. Észrevettem, hogy az eper levelei fényben szép atmoszférát teremtenek, és minden egyéb kisebb növény igazi mesebeli világként tud szolgálni a film hangulatának megteremtésében.”

Különbözőek a vélemények a filmről. Sokan gyerekkorukat látják a filmben, sokan viszont csak egy kezdeti, zsenge hajtást látnak a filmben. Akad, akik egyenesen unalmasnak tartják. Nos, mi szeretettel várjuk a véleményeket azoktól, akik már látták. Ígérjük, mindenképp közzé tesszük!

Írta: Klára Tomaňová

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.