Jövő héten jön az online Lengyel Filmfesztivál!

Létrehozás: 10/08/2020 - 21:28
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A budapesti Lengyel Intézet szeretné meghívni a mozi szerelmeseit egy online találkozásra azokkal a lengyel filmekkel, melyek hazájukban elsöprő sikert arattak.

 

Hosszú éveken át a szeptember volt a film hónapja Lengyelországban, elsősorban a gdyniai Lengyel Filmfesztiválnak köszönhetően. Az idei, szeptember 14-re tervezett szemle immár a 45. filmmustra lenne, melyet a lengyel tengerparti városban rendeznek meg minden évben. A sok korlátozás miatt azonban az időpontot decemberre halasztották.

A budapesti Lengyel Intézet – mivel a májusi Lengyel Filmtavaszt nem tudta teljes mértékben megvalósítani – a mozi szerelmeseit egy őszi online találkozásra hívja meg, hiszen a tavasz nemcsak egy évszak, hanem lelkiállapot is lehet, amely jó energiával és örömmel jár együtt.

A kortárs lengyel film az európai filmművészet egyik legérdekesebb jelensége. Az utóbbi évek kínálata és a számos fesztiváldíj – köztük az Oscar-díj – igazolják a lengyel film egyre növekvő nemzetközi pozícióját és presztízsét. A 26. Lengyel Filmtavasz kínálatában négy olyan kivételes alkotás szerepel, melyek hazájukban elsöprő sikert arattak, többek között a kiváló színészi teljesítményeknek köszönhetően. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A Lengyel Intézet filmenként 300 ingyenes jegyet biztosít az érdeklődők számára. Az Intézetnek azonban, sajnos nem áll módjában az Önök számára jegyet foglalni. Az „ingyenes jegy” megvásárlására közvetlenül a Budapesti Távmozi honlapján, az alábbi linken keresztül van lehetőségük.

Kultúra: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.