Készüljünk időben a karácsonyra!

Létrehozás: 12/19/2019 - 10:24
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A karácsonyi előkészületek, valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy szinte mindenkinél rengeteg teendővel járnak.

 

A legnagyobb kihívást és a legtöbb időt jellemzően a megfelelő ajándékok kiválasztása jelenti. Annak érdekében, hogy minél hasznosabb ajándékot válasszunk a szeretteinknek, érdemes már a karácsonyi időszakot megelőzően átgondolni a lehetőségeket. Ráadásul az ünnepek közeledtével feltorlódnak az egyéb feladatok is, ezért fontos, hogy az ajándék vásárlással minél előbb meglegyünk. Egy kis odafigyeléssel sok időt és energiát megspórolhatunk magunknak.

Ötletlista mindenek előtt
Érdemes egész évben nyitott szemmel és füllel járni, hogy az ünnepi időszakban felkészültek legyünk azzal kapcsolatban, hogy mi az, amire a szeretteinknek szüksége van, mire vágynak leginkább. Ezekről érdemes folyamatosan egy listát vezetni a telefonunkban vagy noteszünkben. A karácsony közeledtével ez a lista sok időt és energiát megspórolhat nekünk. Aki viszont nem volt ennyire előrelátó, annak összeállítottunk egy listát, amiből már el lehet indulni. 

Ajándék hölgyeknek
A legnagyobb sikert akkor érjük el, ha próbálunk valamilyen személyre szóló meglepetést találni az adott hölgy részére. Az ajándék kiválasztása előtt idézzük fel magunkban az ajándékozott személyiségét és mindennapi tevékenységeit. Egy vállalkozó típusú hölgy részére kiváló ajándék lehet a telefonjához egy exkluzív, strapabíró telefontok vagy egy exkluzív óraszíj. Kreatív hölgyeknek egy trendi bullet journal napló. Azt se felejtsük el azonban, hogy egy jó könyv mindig kitűnő ajándék.     

Ajándék uraknak
A hölgyekhez hasonlóan az uraknál is akkor járunk sikerrel, amikor az illető személyiségéhez próbálunk ajándékot választani. Az üzletember típusú férfiaknál például egy elegáns bőr telefontok, vagy egy professzionális laptoptartó táska kiváló választás, míg annak, aki szeret barkácsolni jó ötlet lehet egy új barkácsgép vagy egy szerszámrendező. Vannak viszont olyan örökifjak vagy játékos kedvű felnőttek, akik rajonganak a videójátékokért. Nekik egy játékkonzol, illetve egy új játék okozhat nagy boldogságot.

 

Ajándék kütyümániásoknak
Az okos kütyükért vagy a technikai újításokért rajongóknak, érdemes az aktuális tech újdonságok közül választani ajándékot. Ha ebbe a kategóriába tartozik a szerettünk, akkor olyan típusú meglepetésen törjük a fejünket, mint például egy robotporszívó, ami egy rendkívül hasznos háztartási “kütyü”, de szóba jöhet egy drón is. Ha kisebb árkategóriában gondolkodunk, akkor adhatunk egy elegáns szíjat az okosórájához, vagy egy powerbank-ot, ami komoly segítséget jelent, ha olyan helyen jár, ahol nincs lehetőség arra, hogy bármikor feltöltse az okos kütyüit. Ha ismerősünk egy kicsit szétszórt, akkor pedig frappáns lehet számára akár egy nyomonkövető is, a megbújt eszközeihez. Mindezeken túl persze érdemes árgus szemekkel figyelni, hogy milyen aktuális újdonság érdekli őket. Ha van türelmünk rá is kérdezhetünk, milyen újdonságok vannak jelenleg a piacon. Csak győzzük megjegyezni...

Ajándék a sportos barátoknak
Lehetnek olyan családtagjaink, barátaink, akiknek a sport fontos része a mindennapjaiknak. A sportok szerelmeseinek érdemes a kedvtelésükhöz kapcsolódó ajándékot választani. Kerékpárosoknak hasznos lehet egy kerékpáros táska, kormánytáska, telefontartó, főleg amennyiben nagyobb távokat tesznek meg. Egy kompakt szerszámkészlet, pedig jól jöhet ajándékba akár egy városi bringás barátunknak is. Futóknak, egy pulzusmérő órával tudjuk segíteni az edzéseiket, míg mondjuk az éjszakai futóknak egy állítható fényerejű fejlámpa ad támogatást, hogy el ne essenek a sötétben. Az extrém sportok vagy a sebesség szerelmeseinek vásárolhatunk olyan élményt, ami adrenalinban gazdag, de még nem próbálták. Lehet ez mondjuk, egy ejtőernyős ugrás, egy szabadesés szimulátor, gokart, falmászó bérlet vagy egy rally autóvezetés.  

Ajándék gyerekeknek
Egy gyerek megajándékozása mindig nagy dilemma, hogy olyan ajándékot vegyünk neki, ami amellett, hogy tetszik neki még hasznos is. Nagyon kicsik részére egy futóbicikli kiváló szórakozást nyújtó ajándék, ami kiváló készség és képességfejlesztő játék is egyben. Segíti a kicsiket abban, hogy az egyensúlyérzékük javuljon és a mozgáskoordinációjuk fejlődjön. Az idősebb korosztály számára pedig a kifejezetten gyerekek részére készült okos játékok is kiváló ajándékok lehetnek. Egy hoverboard, 3D-s ceruza vagy egy gyerek részére készült okosóra is elég szórakoztató és egyben hasznos meglepetés számukra.

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink