Litkey Farkas lett a Ford Edge márkanagykövete

Létrehozás: 05/07/2018 - 23:34
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Ford tovább erősíti szerepét Magyarország leggyorsabban növekvő szegmensében, a SUV-k piacán, ahol a nagysikerű Kuga, és az idén teljesen megújult kis SUV EcoSport mellett a Ford Edge prémium komfortot kínál.

 

A Ford Edge SUV kategóriaelső menetdinamikát, prémium komfortot, kifinomult vezetősegítő rendszereket és kínál a vásárlóknak Európa legnépszerűbb járműkategóriájában, a szabadidő-autók szegmensében. Európában 2005-ben az összes eladott személygépkocsi 6 százaléka volt SUV, ám 2015-re ez az arány 23 százalékra nőtt. A Ford Sports Utility Vehicle (SUV) értékesítése 2017-ben 24.3 százalékot emelkedett, az EcoSport, Kuga and Edge record eladott darabszámainak köszönhetően. A Ford tavaly 230,600 SUV-t értékesített 20 Európai piacán. Az iparági értékesítéseket elemző IHS intézet szerint további növekedés várható a szegmensben, és 2020-ra 27 százalék lesz a SUV-modellek aránya az európai piacokon.

Magyarországon 2017-ben az SUV kategória volt a legjelentősebb, legnagyobb darabszámú szegmensmely 37,6 százalékos növekedést mutatott az előző évhez képest. A Ford tavaly 2905 db SUV-t értékesített Magyarországon, mely az EcoSport, Kuga és a prémium Edge modellek rendkívüli sikerének tudható be.

A Ford Edge utastere új mércét állított a kategóriában: a kiváló minőségű anyaghasználat és a rendkívül igényes kidolgozás jellemzi. Ezen tulajdonságok teszik alkalmassá arra, hogy Litkey Farkas világklasszis vitorlázó életének hasznos és kényelmes társa legyen.

Litkey Farkas, a Ford Edge új márkanagykövete, olimpikon, világbajnok, a magyar vitorlázás kiemelkedő alakja, tizenháromszoros győztese Európa legrangosabb tókerülő versenyének, a balatoni Kékszalagnak. Négyszer nyerte meg a Balaton kerülő szóló versenyt, a TBS Nagydíjat. A Soling hajóosztály háromszoros világbajnoka, Európa bajnok, sokszoros magyar bajnok, 1996-ban részt vett az atlantai olimpián.

Mint Litkey Farkas megfogalmazta: „amit a Ford Edge az autózásban képvisel, tökéletesen egybevág az általam vallott mottóval: Élmény. Teljesítmény. Siker. Az Edge lenyűgöző belső tere és komfortja nagyon jól jön a hosszú útjaim során, meggyőző teljesítménye pedig alkalmassá teszi, hogy a hajóm szállításával is megbirkózzon. 

Az Edge fejlesztése során a Ford arra törekedett, hogy minél nagyobb mértékben csökkentse a vezetőt érő stresszhatásokat, legyen szó akár városi közlekedésről, akár vidéki autózásról; erre szolgál például a Széles Látószögű Első Kamera, aminek segítségével az autós ‘be tud nézni’ az utcasarkok mögé, mérsékelve ezzel az ütközésveszélyt; vagy az alapáron kínált Intelligens Összkerékhajtás, ami optimális tapadást biztosít a csúszós utakon. Az erős és takarékos 2.0 literes, 210 lóerős dízelmotor üzemanyag-fogyasztása csupán 5,8 l/100 km, a CO₂-kibocsátás pedig mindössze 149 g/km*, miközben az erőforrás rendkívül gazdaságosan mozgatja a nagyméretű, gazdagon felszerelt SUV-t.

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink