Magyar trikolórba borult egy nagy stadion

Létrehozás: 10/25/2016 - 14:08
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról nem csak idehaza emlékeztek meg. A jeles évforduló alkalmából a lengyelek ismét kimutatták szimpátiájukat a magyarok iránt.

 

Lengyelországban október 23-án kiemelt figyelmet szenteltek az 1956-os forradalomnak. A lengyel állami televízió, a TVP több csatornáján, egész nap is látható volt például egy nemzeti színű szalag, mely a magyar trikolórt, illetve a lengyel piros-fehér színeket egyesítette, utalva a felkelés lengyel hátterére. A pestisracok pedig arról számolt be, hogy a Legia Warszawa és a Lech Poznan bajnoki mérkőzésén egy magyar nyelvű "Tisztelgünk az '56-os felkelés hősei előtt" feliratú molinót feszítettek ki a lengyel szurkolók. 

Nem ez volt azonban az egyetlen sporthoz köthető aktivitás. A krakkói Tauron Aréna magyar nemzeti trikolórban volt kivilágítva vasárnap. A közel 23 ezer fős befogadóképességgel rendelkező stadion lélekzetelállító látványt nyújtott. A Lengyel-magyar barátság blog facebook oldalán pedig arról számolt be, hogy a varsói Kultúra Palotáját (PKiN) is piros, fehér, zöld színekbe öltöztették a korszerű fénytechnikának köszönhetően. 

Ha Önnek vannak még információi október 23-i, magyar vonatkozású lengyel gesztusokról, kérjük küldje el fotóit a Melano.hu facebook oldalára. 

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.