Már ilyen is van: szaunamester-bajnokságot rendeznek Bükfürdőn

Létrehozás: 02/15/2019 - 22:07
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Hétvégén rendezik az első magyarországi improvizációs szaunamester-bajnokságot Bükfürdőn.

 

A közönség számára igazi különlegesség, hogy összesen tizenhat hazai és nyolc külföldi szaunamester tart százharminc szaunaprogramot szombaton és vasárnap a Bükfürdő Thermal & Spában.  A rangos eseményre Magyarországra érkezik Lengyelországból Maciek Piczura és  egyéni és páros szaunamester-világbajnok, továbbá a korábbi háromszoros világbajnok holland Rob Keijzer.

A szakmai legendákat három nemzet bajnokai kísérik: a világbajnokság cseh fordulójának győztese, Elis Blazek, a szlovák forduló nyertese, Robert Zidek, és a magyar nemzeti forduló győztese, Farkas Evelyn, de a női nemzetközi Freestyle Masters győztes Szép Boglárka is Bükfürdőn lesz a hétvégén. Az esemény nem csupán verseny és nagyszabású szaunás hétvége, hanem szakmai találkozó is, amely a hazai és nemzetközi szakmai vérkeringés élénkítését is szolgálja.

Az improvizációs verseny lényege, hogy a szaunamesterek ott a helyszínen kapják a feladatot a zenével együtt, nem előre összeállított és begyakorolt szaunaprogramot mutatnak be. A szaunaprogram egy 12-15 perces program, amelyet a szaunamester vezet: a forró kövekre különféle illóolajakkal illatosított vizet locsol, amivel folyamatosan és egyenletesen emeli a hőérzetet a szaunában, miközben törölközőkkel, zászlókkal és más kellékekkel különféle legyezési technikákat alkalmaz, így a résztvevők testét különféle irányú és erősségű levegő éri.

A hétvégi szakmai seregszemle már a szaunamester-világbajnokság előfutára is egyben, hiszen a szakma legtekintélyesebb versenysorozata március végén indul a cseh nemzeti fordulóval, a Saunafesttel Prágában. A magyar nemzeti forduló idén is június második hétvégéjén lesz, a döntő pedig szeptember végén Hollandiában.

Forrás: MTI

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.