Megható üzenet érkezett Amerikából

Létrehozás: 03/25/2020 - 22:41
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ön tudta, hogy létezik határokon átívelő Lengyel-Magyar Világszövetség (PolHuWF)? Mi sem, de most tolmácsoljuk a jókívánságaikat.

 

A Melano Közép-Európa Magazin postaládájában kedden hajnalban landolt az alábbi levél, amit változtatás nélkül közlünk, hiszen minden magyarhoz és lengyelhez szól. 

Drága Magyar és Lengyel Testvérek, 

a Lengyel-Magyar Világszövetség vezetőségének nevében engem ért az a megtiszteltetés, hogy köszöntsek közös barátságunk akalmából minden magyart és lengyelt a világon. Ez a testvériség immáron 12 zivataros évszázada köti össze e két népet. 

Ezen a napon, 2020. március 23-án, a Lengyel-Magyar Barátság hivatalos napján csatlakozunk hozzátok a lengyel-magyar barátság és testvériséggel kapcsolatos megemlékezésben és ünneplésben. 

A Mi barátságunk a szoros együttműködésre és egy hagyományosan egyedülálló testvériségre épül, amely nemcsak Lengyelország és Magyarország létezését szolgálja, hanem alapot jelent a gazdasági stabilitáshoz, az emberi méltósághoz, a szabadságszerető emberek jogainak érvényesüléshez Európában és azon túl. 

Ez egy olyan barátság, ami napjainkban is él. Még mindig jelzőfényként ég Európában, Ázsiában és az egész világ számára utat mutat egy békés, jóléti jövő felé. 

Minden jót kívánunk Nektek!

Lengyelek és Magyarok örökké testvérek! 

Tisztelettel,

Csaba Zongor,

elnök

Lengyel-Magyar Világszövetség, Chicago 

 

 

 

 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.