Ők kaptak kitüntetést a lengyel-magyar kapcsolatok ápolásáért

Létrehozás: 12/19/2018 - 09:12
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Áder János köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott öt, a lengyel-magyar kapcsolatok ápolása terén kiemelkedő tevékenységet kifejtő lengyel állampolgárnak, akik kedden a varsói magyar nagykövetségen vehették át a kitüntetést.

 

A kitüntetéseket Kovács Orsolya Zsuzsanna varsói magyar nagykövet, valamint Körmendy Adrienne krakkói főkonzul nyújtotta át. A magas magyar kitüntetésben részesült Agata Wasowska-Pawlik, a közép-európai kultúra kutatásával és népszerűsítésével foglalkozó krakkói Nemzetközi Kulturális Központ (MCK) igazgatója és Maria Król, a a kelet-lengyelországi Zamoscban működő, a Pető-módszert Lengyelországban népszerűsítő, Lépésről lépésre egyesület vezetője. Malgorzata Joanna Endres, a délkelet-lengyelországi Stary Saczban (régi magyar nevén: Ószandec) működő Amici Hungariae (Magyarország barátai) társaság tagja a lengyel-magyar társadalmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kapta meg az érdemkeresztet. Kitüntették továbbá Tadeusz Donocikot, a katowicei regionális gazdasági kamara egyik alapítóját, valamint Andrzej Malyszkót, aki a magyar történelmi emlékeket kutatja a kelet-lengyelországi warmia-mazúriai régióban.

Forrás: MTI 

Fotó: Kalohirek.hu 

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.