Így kell isteni forró csokoládét készíteni

Létrehozás: 09/01/2021 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Most, hogy itt vannak a hideg őszi esték, mi is eshetne jobban mint egy igazi, otthon elkészített forró csokoládé? Következzen egy egyszerű recept!

 

 

HOZZÁVALÓK:

  • 250 ml víz
  • 50 g étcsokoládé 
  • 1 tk kakaóvaj
  • ízlés szerint chilli, méz, vagy vanília

Elkészítés: 

  • A valódi forrócsokoládét úgy készítjük, hogy vízben vagy tejben olvasztjuk fel a csokoládé darabkákat. Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ. .
  • A tejhabosító ( például Sage BMF600) készüléken állítsa be a hőmérsékletet 60°C-ra. Lassan adja hozzá a csokoládé darabkákat! 250 ml vízhez kb. 50g étcsokoládé, ill. 60g fehércsokoládé szükséges és maximum egy teáskanál kakaóvajat adjon hozzá.
  • A kész italt ízesíthetjük pl. chilli, méz, vagy akár vanília felhasználásával. 

Forrás: sagehu.hu 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.