Zöld Lengyelország a fürdőszobában

Létrehozás: 01/17/2016 - 18:41
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ha divatról van szó, egyértelmű hogy Lengyelország mellett sem mehetünk el szó nélkül. Elég csak a Reserved márkára gondolni, mely itthon is hatalmas népszerűségnek örvend.


Aki pedig járt már Lengyelországban azt is tudja, hogy a nők - na és persze a fériak is, de most maradjunk a nőknél - divatosan, és nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ízlésesen öltözködnek. De mi a helyzet a szépségápolási cikkekkel? Vegyünk példának rögtön két olyan lengyel márkát, ahol a gyártók a természetes összetevőket helyezik előtérbe.

Ziaja
A márkát 1989-ben alapította két lengyel gyógyszerész, Alexandra és Zenon Ziaja - innen ered az elnevezés is. Termékeik kifejlesztésénél a fő szempont a természetes alapanyagok és a modern technológia kínálta lehetőségek ötvözése volt. Arc-, test- és hajápoló kozmetikumaikban a vitaminok és a növényi komponensek kiemelt hangsúlyt kapnak. Minden terméküket a gdanski Orvosi Akadémia (Medical Academy in Gdansk, Poland) teszteli, majd a Nemzeti Higiéniai Tanács (The National Hygiene Board) vagy a Gyógyszerészeti Intézet (The Drug Institute) hagyja jóvá. A cég saját kutató-, mikrobiológiai, fizikai-kémiai és gyártólaborral, valamint minőségellenőrző részleggel is rendelkezik.

Termékeik: arckrémek, tonikok, arctisztítók, testápolók, balzsamok, tusfürdők, hajbalzsamok, samponok, babaápolási termékek, intim higiéniás szerek és fogápolási termékek.  Kedvelt alapanyagaik közé tartozik többek között a kakaóvaj, narancsolaj, kókuszolaj vagy a kecsketej. Külön férfi kozmetikumokat is gyártanak. A hazai fogyasztók véleménye a márkáról többnyire pozitív, azonban ahogy más kozmetikai és egyéb termékek esetében, itt is találunk olyanokat, akinek nem vált be a lengyelek fejlesztése. Mindenesetre érdemes egy próbát tenni, mert sokan találták meg kedvencüket a cég kozmetikumai között. Termékeik megtalálhatók a drogériákban és a nagyobb szuper-, hipermarketekben, de magyarországi webshopjukból is rendelhetőek az inkább alacsonyabb/középárkategóriás kozmetikumok. Honlapjuk magyar nyelven is elérhető, ahol számos infomrációt megtudhat az érdeklődő akár a termékekről, akár az összetevőkról, vagy a gyártási és kutatási háttérről.

Green pharmacy
A Green pharmacy egyelőre kevésbé ismert márka itthon, bioboltokban, valamint a nagyobb szuper- és hipermarketekben azonban már találkozhatunk az arc-, test- és hajápolási termékeikkel. Honlapjuk egyelőre magyarul nem, de angolul elérhető, viszont webshoppal sem rendelkeznek még itthon, de online drogériákból rendelhetők a termékek. A vállalat elítéli az állatkísérleteket, így kozmetikumaikat nem tesztelik kisállatokon.

Alapelvük a gyártás során visszatérni a hagyományokhoz és a természetben megtalálható, gyógynövényi összetevőket részesíteni előnyben. Ez a csomágoláson is visszatükröződik, mindegyik termékük a gyógyszertári barna üvegek színében pompázik, folyékony kozmetikumaik csomagolása pedig még a gyógyszertári formavilágot is visszaidézi. Kedvenc összetevőik péládul a kamilla, aloe vera, körömvirág, shea vaj, levendula, zöld tea, méz vagy az olíva olaj. Termékeik: arcápolók tusfürdők, fürdőolajak, fürdősók, habfürdők, samponok, hajspray-k,hajolajak, balzsamok, kéz- és lábápoló termékek, intim higiéniás szerek.

Különösen hajápoló kozmetikumaik tűnnek közkedveltnek itthon, a kipróbálók többsége nagyon elégedett a termékekkel és rendszeres vásárlóvá válik. Az egyéb termékcsaládokról már jobban megoszlanak a vélemények, viszont itt is azt javasoljuk, aki még nem tette, tegyen egy próbát, mert árban és minőségben is jól választ majd a jövőben, ha megkedveli a márkát. Árkategóriák közül inkább az alacsonyabba sorolnánk, a termékeik többségéhez átlagos áron lehet hozzájutni. Ha eddig még nem ismerte volna ezeket a kozmetikumokat, reméljük kedvet csináltunk a kipróbálásukhoz.

Színes: 

A szerzőről

Aranyi-Koroknai Martina
A főiskolán szinte biztos voltam benne, hogy újságíró akarok lenni. Méghozzá klasszikus, tényszerű, objektív HÍR újságíró. :) Végül aztán a PR területére sodort az élet, de ha az idő és lehetőség engedi, szívesen írok bárhol, bármiről. bármikor. :)