Egyre több család keresi fel a Tatrát

Létrehozás: 03/15/2017 - 16:30
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az idei utazás kiállítás minden várakozást felülmúlóan alakult. Rengeteg kiállító, ország, utazási iroda és megannyi színes programok várta a látogatókat.

 

A korábbi évekhez képest jóval több egzotikus ország képviseltette magát a kiállításon. Rengeteg népi viseletet, táncbemutatót és előadást láthattak azok, akik ellátogattak az idei utazás kiállításra. Kambodzsa, Kína, Thaiföld, Afrika és Oroszország, hogy csak néhány, izgalmasnak ígérkező tájegységet említsünk. Nem volt azonban hiány a Visegrádi négyek térségét érintő kiállítók és ajánlatok között sem, miként Magyarország jellegzetes tájaira és kiemelkedő értékeinek felfedezésére is számos ajánlattal készültek az utazási irodák.

Az idei legnépszerűbb úti célok között volt Spanyolország és Törökország, a legnagyobb érdeklődés ezekbe az országokba kínált utazások iránt mutatkozott. Az irodák és standok zsúfoltsága vagy épp foghíjassága némiképp új dimenziókat nyitott arra vonatkozóan, hogy manapság mely generációk, mely régiókat szeretnék felkeresni egy-egy útjuk alkalmával. Érthető módon a drágább, már-már luxusnak nevezhető úti célokkal, inkább csak a nászutasokat célozták meg, míg a nyugati és északi európai országok, úgymint Ausztria vagy Szlovákia főleg a családosokat és túrázni vágyókat érdekelték. A hazai wellness szekciók és a magyarországi termálfürdőkre épülő, turisztikai városok idén is teljes mellbedobássalés talán még a tavalyinál is nagyobb szálláskínálattal várták a pihenni vágyókat, ráadásul idén az utazás kiállítás védnöke egy magyar város, Győr lett. 

Ami az északi szomszédjaink nyújtotta lehetőségeket illeti, az érdeklődők jórészt családok, illetve idősebb házaspárok, csoportok voltak, akik a magyar túralehetőségeket kipipálva, szívesen kerekednének fel például a Tátrába. És természetesen azt se felejtsük el, hogy bár már itt toporog a tavasz az ajtóban, attól még Szlovákiában, de akár Lengyelországban is lehetőségünk van egy utolsó, havas csúszásra. Ezen terveinket pedig, rögtön több utazási iroda és wellness hotel is megtámogatja. Az egyik ilyen a kassai kirendeltségű, immáron 26 éve működő, Delta utazási iroda, melynek ajánlatai között az iskolai kirándulásoktól kezdve, a szlovákiai és lengyelországi társas utakon át, egészen a konferenciaszervezésig, szinte minden megtalálható. Mindehhez pedig hivatásos idegenvezetői szolgáltatást is nyújtanak, Hancak Zita képviseletében.

Aki inkább egy kicsit exkluzívabb útra vágyik és szívesen síelne még egy utolsót, annak a Tále-i síközpontot tudnánk ajánlani, ahol a golfozás és a síelés mellett, a wellness pihenésről sem kell lemondani. Ebben a régióban várja vendégeit a Hotel Stupka, a Hotel Golf és a Dependence Golf Hotel is. Ezen szálláshelyek pedig nem csak az általuk nyújtott szolgáltatások miatt, de megfizethető áraik révén is igen közkedveltek, hiszen már 33 euro/éjszakától is foglalhatóak szobák, amelyek a business kategóriától egészen a Swing és President besorolású lakosztályokig variálhatóak. Több hotel ingyenes vagy kedvezményes wellness és fitnesz használattal is kedveskedik a vendégeinek. Emellett olyan, férfiasabb sportokban is kínálnak szabadidős elfoglaltságot, mint a billiárd, a tenisz, a Nordic Walking vagy épp a Gray Bear névre keresztelt, 18 lyukú golfpálya.  De, hogy még egy jó érvünk legyen e térség mellett, aki 2017-ben foglalja le szállását a Stupka vagy a Golf Dependence szállodáiban, annak 50% kedvezményt biztosítanak, illetve aki 3 vagy több éjszakára is foglal, annak ajándékba adják a Horehronie Region Card-ot, amellyel további, különleges kedvezményeket is igénybe vehet. 

Végezetül pedig, hogy utazási iroda kínálatunkat két, itthon talán ismertebb irodával is megtámogassuk, sem a Neckermann, sem a Robinson-t nem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Mert míg az előbbi az osztrák és szlovák síutak szervezésében diadalmaskodik, addig utóbbi nem csak a szlovák és lengyel utak szervezésében bír kellő rutinnal, de Csehországba tervezendő útjainkat is nyugodt szívvel rábízhatjuk. Az utazásszervezés minőségére, illetve annak megbízhatóságra és színvonalára pedig, mi sem nagyobb garancia e két utazási irodára nézve, mint a szakmában eltöltött, több mint 20 év tapasztalat. 

Szerző és fotó: Horváth Kitti Gabriella 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.