Erre figyeljünk, ha kisgyerekkel nyaralni indulunk

Létrehozás: 05/30/2019 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Egyre több család vág neki a hosszú útnak, akár pelenkás csecsemőkkel is, csak hogy senki se maradjon ki a nyári vakációból. Mielőtt azonban útnak indulunk, érdemes végiggondolni, pontosan mit is tanácsos bepakolni a bőröndbe.

 

 

Gyógyszeres doboz
Bár nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolni, fő az óvatosság. A dobozban legyen: láz-és fájdalomcsillapító, hasmenés és hányás elleni szer, lázmérő, sebtapasz, orrcsepp, esetleg orrszívó, fertőtlenítő és kézmosófolyadék. Ha van olyan vitamin, amit rendszeresen szed a család, az is bátran be lehet rakni. Allergia elleni kenőcs se maradjon ki, ezek különösen hasznosak lehetnek a tengerparton gyakran előforduló medúzacsípések esetén. Ne feledkezzünk meg megfelelő fényvédő krémekről sem, hiszen a kicsik bőrét fokozottan kell védeni a napsütéssel szemben. Utazás előtt mindig konzultálj gyerekorvossal, aki egy sor egyéb trükköt és tippet mondhat még.

Sírás helyett szórakozás
Hosszabb távra tervezett kiruccanásnál ne hagyjuk otthon a gyerek mesekönyvét, rágókáját, kedvenc plüssfiguráját. Egy nyűgös csöppség figyelmét könnyedén leköthetjük a szeretett játékaival, sőt néhány mesefilm, illetve nyugtató CD is aranyat érhet. Egyéb tippek:

●A  gyerek üljön az ablak mellett a repülőn,  vagy a buszon elöl huppanjon le, hiszen így könnyedén kiláthat, ami leköti a figyelmét.

●Gondoljunk arra, hogy a gyereknek is kedvet kell csinálni egy utazáshoz. Meséljük el neki, hogy miért oda megyünk, mik ott az érdekességek, és hogy miért fogja szeretni.

Nincs olyan, hogy kevés ruha
Egy anyuka tudja, hogy ha gyerekkel utazik, sosem lehet váltás ruha nélkül elindulni. Érdemes egy listát készíteni, hogy arra a helyre, ahova nyaralni megyünk, milyen öltözet szükséges. Pár plusz ruha jól jöhet, hiszen a kicsik hajlamosak könnyen összepiszkolni magukat, ha belefelejtkeznek a játékba. Fontos a fürdőruha, az alvós ruha, nyári ruhácskák vagy pólók és rövidnadrágok, kis kalap vagy kendő, megfelelő mennyiségű alsónemű és zokni, pár darab váltás melegebb ruha a hűvösebb napokra vagy estékre. A lábbelik között is legyen több változat, a kis papucs és szandál mellett sok esetben jól jöhet egy melegebb, zárt cipő is. A biztonság kedvéért egy-egy nagy méretű törölközőt is tegyünk be a bőröndbe a család minden tagjának, mivel a strandon vagy a szálláshelyen érhetnek meglepetések.

A babákra különösen figyeljünk
Repülővel 2-3 hónapos kornál előbb nem érdemes vinni a picit, mert a sok ember miatt a szervezete ki van téve a fertőzéseknek. Fontos megérdeklődni, hogy az adott országban milyen betegségekre lehet számítani és ha szükséges a megfelelő védőoltásokat be kell adni a babának. A babakocsi és/vagy a hordozó se maradjon otthon! Autóval, vonattal vagy repülővel történő utazáskor ezek a holmik mindenképp kerüljenek bele a bőröndbe:pelenka, popsitörlő, popsikrém, pelenkázó alátét, textilpelenka vagy papírtörlő, kézfertőtlenítő, papírzsepi, kisméretű zacskók a használt pelusnak, váltóruha, takaró, cumi, cumisüveg, előke, innivaló (babavíz), ennivaló (tápszer, az utazás időtartamától függően gyümölcs, zöldség, pép), gyógyszerek (fájdalom és lázcsillapító, lázmérő, hasfájás elleni cseppek). A popsitörlőből, popsikrémből kis kiszerelésű verziókat is beszerezhetünk a drogériákban. Az indulást érdemes a baba alvás idejére időzíteni, vagy előtte egy órával útnak indulni. Hosszabb távon praktikus megállni egy-másfél óránként, vagy, ahogy a baba tisztábatételi ritmusa van.

Kedvet kaptál egy kiruccanáshoz? A repülős last minute utazások szervezője, az utazzlastminute.hu számtalan kedvező árú utat kínál, melyek láttán te is rögtön bepakolsz a bőröndbe!

 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.